Сучасні технології зробили крок далеко вперед. Настав час забувати про традиційні способи готування, а тим більше, нарізки овочів, фруктів, та й взагалі, будь-яких харчових інгредієнтів. Якщо раніше були просто м’ясорубки, блендери і т. д., то зараз вага частіше і частіше варто відмовлятися від абсолютно різних, окремо виконують свою роль приладів, оскільки, на ринку пропонується безліч пристроїв, які отримали назву кухонних комбайнів. Так, так! І не дивно, що вони комбінують в своїх можливостях функції декількох приладів.

Як вибрати кухонний комбайн

Вибрати кухонний комбайн не так вже й складно, як здається на перший погляд. Основний параметр, за яким визначають характеристику мотора, це швидкість обертання. Недорогі моделі мають всього одну швидкість, в той час. КА інші мають швидкостями до 4-х і більше. Діапазони швидкостей можуть становити від 15 до 12000 обертів за хвилину. Низькі швидкості призначені для змішування, високі для подрібнення.

Іншим не менш важливим параметром є обсяг ємності. Зауважте, у кожної моделі є мінімальний обсяг завантаження інгредієнтів, оскільки, комбайни просто не призначені для переробки малих кількостей завантажуваних продуктів. Далі, слід звернути увагу на потужність і енергоспоживання. Оптимальними вважаються такі співвідношення: потужність (Вт) – ємність чаші (л): 300 Вт – 1,5 л, 400 Вт – 2 л, 700 Вт – 3 л. І, звичайно ж, слід звернути увагу на кількість і якість насадок, які будуть використовуватися. Це можуть бути різного роду звичайні і дискові ножі, диски-терки або емульгатори, міні-млини, тістомісильні насадки і м’ясорубки, максі-преси і т. д. Взагалі, варто сказати, що вибір такого комбайна справа суто особиста. Тут все залежить від самого споживача.

Так брендів, пропонованих на ринку, зараз дуже багато. Не варто забувати і про автоматиці. Останнім часом все більше і більше нововведень можна знайти і в цій галузі. Це може бути, скажімо, турбо-кит, що збільшує корисний об’єм ємності або плавну зміну швидкості. Деякі ємності мають навіть спеціальні кришки для зберігання подрібненої або нарізаною суміші в холодильнику.

Так що, треба відразу визначитися, які функції повинен виконувати кухонний комбайн. І залежно від цього, оцінювати можливості апарату. Хоча, в принципі, на практиці, перевага віддається більш потужним моделям, оскільки вони дозволяють економити час і зусилля. Адже це ж не та потужність, яку не зможе витримати проводка. Нагадаємо, стандартна проводка в квартирі витримує сумарне навантаження близько 2 кВт. Так що, якщо у вас одночасно включені холодильник, електричний чайник або пральна машина, не варто ризикувати.