Як їсти авокадо

Авокадо це смачний, корисний, поживний, не містить шкідливих жирів фрукт. Багато хто вважає авокадо овочем, тому авокадо овоч або фрукт – не зрозуміло. На смак авокадо дуже ніжний і м’який. Авокадо не містить холестерин і є продуктом дієтичного харчування. До складу авокадо входять речовини, що розщеплюють надлишок холестерину в крові. У перекладі з мови стародавніх ацтеків авокадо означає яїчкової дерево. А пов’язано це з тим, що плоди авокадо на дереві висять парами і мають грушовидну форму. Шкірочка авокадо зелена, тонка, з шорсткостями і нерівностями.

Корисні властивості авокадо

Авокадо багатий вітамінами A, D, B, C, калієм, рибофлавіном, тіаміном. У цьому фрукті міститься багато вітаміну E, монопредельного масла. Авокадо не містить цукор, в ньому практично немає вуглеводів. Приблизно 163 калорії міститься в 100 гр. м’якоті авокадо. Авокадо сприяє зменшенню ризику серцево-судинних захворювань, розвитку короткостроковій пам’яті.

Як є авокадо

В основному вживають авокадо в сирому вигляді, так як тінін, що міститься в авокадо, при тепловій обробці гірчить.

Також авокадо можна смажити, тушкувати, варити, запікати. Бутербродів і салатів авокадо надає приємний смак, добре підходить до морепродуктів, курці, рибі й овочам, його можна просто покласти на шматочок хрусткого хліба.

На повітрі очищений фрукт швидко темніє. Тому його приготування потрібно відкласти на останній момент або ж збризнути соком лайма чи лимона, або в розім’яту м’якоть покласти кісточку. Авокадо дуже повільно зріє (6-13 місяців). Купуйте важкий твердий авокадо з непошкодженою рівною шкіркою, якщо відразу його їсти не будете. Не кладіть недозрілий авокадо в холодильник, а залиште його дозрівати при кімнатній температурі. Якщо після стискання на авокадо залишилися сліди пальців – він перезріло. Стиглий плід повинен бути трохи м’який. Щоб стиглий авокадо не втратило аромат і не почало темніти, не тримайте його в холодильнику більше п’яти днів.

Чистять авокадо гострим ножем. Його потрібно надрізати по всьому діаметру, поки ніж не дістане кісточку. Злегка покрутивши, розняти дві половинки. Дуже не просто це зробити, якщо плід стиглий. Кісточку дістають, акуратно пройшовшись навколо неї ножем. Зверху донизу зробити неглибокий надріз і за кінчик потягнути шкірку. Очиститися вона повинна легко. Можна порізати авокадо на часточки, а потім почистити.

Страви з авокадо

В тонкі стрічки солоної форелі загорніть шматочки авокадо. Викладіть їх на блюдо, побризкайте лимонним соком, посипте зеленню і до столу.

Авокадо збийте у блендері або міксером, або пропустіть через м’ясорубку. Додайте в пюре роздавлений часник і натуральний йогурт не солодкий. Масу добре перемішайте і подавайте до бутербродів як основу. Можна додати в пюре мелений запашний перець і зелень.

Авокадо і варені яйця наріжте кубиками, креветки відваріть і очистіть. Все змішайте, додайте оливкового масла небагато, посоліть, поперчіть і можна вживати.

Можна їсти авокадо прямо з шкірки чайної ложкою. Простий невигадливий соус додасть авокадо яскравого смаку. Для соусу змішайте оливкова олія, лимонний сік, перець і вилийте в улоговинку від кісточки.

Оставить комментарий

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *