Шаурма з куркою

Звабливий аромат східних страв мало кого може залишити байдужим. Проходячи повз намети з шаурмою складно приборкати власний апетит, мозок на підсвідомому рівні починає шепотіти: «Купи-Купи!», А рот мимоволі наповнюється слиною. Але здоровий глузд у долі секунд зупиняє ці пориви. Якість вуличної їжі залишає бажати кращого, про походження м’яса можна тільки здогадуватися, а умови, в яких готується блюдо рідко має відношення до норм санітарії. Але не все так погано, як може здатися. Смачну шаурму можна приготувати вдома з якісних продуктів, і не переживати за своє здоров’я та здоров’я своєї родини.

Сьогодні ми розглянемо рецепт приготування шаурми з куркою. М’ясо курки ніжне і нейтральне і відмінно гармонує з різними продуктами, так що політ для фантазії благо є.

Рецепт шаурми з куркою

Перш за все, займемося м’ясом. 0.5 кг філе потрібно нарізати дрібною соломкою і обсмажити на рослинному маслі. В кінці м’ясо солять і перчать за смаком, а також викладають на плоску тарілку, щоб швидше охололо. Капусту (300 гр) потрібно добре пом’яти з сіллю, огірки порізати соломкою, а помідори тонкими скибочками.

На дошці розстилається вірменський лаваш. Якщо листи великі, то їх можна розрізати навпіл. В середину викладається трохи капусти, на салат викладається 3 столові ложки м’яса, зверху потрібно полити соусом. Можна брати східний кисло-слдакій, але якщо його немає, то кетчуп з майонезом і гірчицею теж підійде. Наверх вкладаються огірки і помідори, а також підготовлена заздалегідь морква по-корейськи. Далі загорнути лаваш конвертиком або рулоном з усіма закритими сторонами. Далі блюдо відправляється в духовку на кілька хвилин.

Отже, смачне блюдо готове. Воно підійде, як сніданок або вечерю. Впрок шаурму з куркою не готують, так що готуйте стільки рулетів, скільки подужаєте за один раз.

Варіації начинки можуть бути самі різні. Курка чудово гармонує з ананасами та грибами, так що капусту спокійно можна замінити ними. Гриби для шаурми з куркою краще всього брати печериці. Їх попередньо очищають і обсмажують на олії з сіллю і спеціями, а також краплею лимонного соку.

А щоб м’ясо вийшло більш соковитим і смачним, перед обжаркой його можна попередньо замаринувати. Ідеально підійде маринад на основі соєвого соусу і часнику. М’ясо буде не тільки неймовірно ароматним, а й дуже ніжним і соковитим.

Не бійтеся експериментувати, і приємного апетиту!

Оставить комментарий

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *