День Народження – це серйозний свято! В цей день вам, швидше за все, не обійтися без гостей, навіть якщо ви затамувати, справжні друзі прийдуть до вас без запрошення! Тому доведеться по будь-якому зустрічати гостей. Звичайно, найпростіше запросити друзів в ресторан або кафе і скинути всі турботи, з приготування святкового столу справжнім професіоналам своєї справи. А якщо ви все-таки зважилися справляти його вдома або за містом, і хочете запросити своїх рідних і близьких, то вам потрібно буде дуже добре продумати питання про те, що приготувати на день народження. Звичайно ж, пощастило тим, хто народився влітку або ранньої осені, з овочами, фруктами проблем не буде і за ціною вони будуть досить недорогі. Ну, а ті, хто народився взимку або навесні доведеться добре розщедритися.

Сьогодні господині трохи розбестилися, якщо сказати не розледачіли, їм не дуже хочеться стояти біля плити цілий день, щоб потім знесиленою зустрічати гостей. Значить треба продумати такі страви, які можна швидко і смачно приготувати.

Що приготувати на День Народження

Спочатку треба подумати про продукти, які можна швидко, не ламаючи голову, прикупити в найближчому супермаркеті або ринку. І, звичайно ж, щоб це не сильно вдарило по гаманцю. Тому що крім стандартних продуктів: овочів, м’яса, морепродуктів, ковбасних та сирних виробів, доведеться розщедритися і на десерт, фрукти, газовані напої та алкоголь. Звичайно ж, все буде залежати від того, яке за форматом ви виберете захід. Може свято буде просто у вигляді фуршету, то тут краще всього наробити багато смачних бутербродів, напоїв і до чаю краще подати цукерки. Якщо ж ви готуєте традиційний стіл, з танцями і буде багато народу, то стіл повинен бути різноманітним.

Так само треба враховувати те, що серед гостей можуть бути вегетаріанці, або ті, хто сидять на строгій дієті, з такими людьми краще порадитися про те, що їм краще приготувати, може вони виберуть відвареної яловичий язик, а не яловичий стейк. Ну а для решти «ненажер», м’ясо і морепродукти будуть самим головним і смачним блюдом.

Що приготувати на День Народження, щоб здивувати гостей

Звичайно ж, питання з меню вирішувати вам, чи варто готувати гарячі закуски або обійтися холодними, готувати чи м’ясні салати або обійтися овочевими, готувати чи рибу або вона буде зайвою, купити торт або обійтися тістечками або цукерками. Враховуючи пору року, в жарку пору можна зробити смачну окрошку, це дуже сміливе і оригінальне рішення, але від неї ніхто не зможе відмовитися в спеку. Замість напоїв можна подати на стіл свій домашній квас. Влітку треба обов’язково враховувати, що продукти дуже швидко псуються і краще обійтися без салатів з майонезом, холодців і швидкопсувних продуктів. А взимку можна побалувати гостей своїми домашніми солоними заготовками до гарячих страв або грибочками, які ви насушили або намаріновалі.

Якщо в гості до вас прийдуть діти, то треба враховувати те, що дітям важко всидіти довго на одному місці і краще за все буде приготувати їм бутерброди, легкі закуски і тістечка, лимонад, соки. Ну, а дорослим гостям треба приготувати все як годиться, з гарячими стравами, салатами, закусками тортами і міцними напоями. Що приготувати на день народження – це питання потрібно ретельно заздалегідь продумати, тоді ви уникнете зайвого занепокоєння в це свято. Спробуйте здивувати своїх гостей рецептами страв різних країн світу, наприклад: італійських, індійських або мексиканських. У цих випадках вам треба запастися необхідними прянощами і травами.