За останній час корінь імбиру почав набувати все більшої популярності. Він насичений незамінними амінокислотами, які значно покращують обмінні процеси в організмі, сприяють нормалізації жирового обміну. Присутність імбиру допомагає шлунку впоратися з переробкою жирної м’ясної та рибної продукції. Найкраще для цього підходить маринований імбир. Імбирний напій зарекомендував себе як відмінний засіб для зниження ваги, а також активізації всіх обмінних процесів. Його вживання, чомусь пов’язують тільки з японською кухнею і вживанням суші, хоча це тільки невелика частина від загальної кількості застосування імбиру, і імбиру маринованого зокрема.

Маринований імбир можна придбати в супермаркетах, а можна і виготовити в домашніх умовах. Який маринад краще, про це можна сперечатися до нескінченності. Ясно тільки одне, застосування у власній кулінарії маринованого імбиру сприяє схудненню, так що деяким жінкам більше не знадобитися тягне білизну. Маринований імбир цікавий ще й тим, що може служити свого роду розділової перегородкою між смаками різних страв у роті.

Варто тільки взяти шматочок маринованого імбиру в рот, і він «почистить» рот від попереднього смаку, і можна буде вільно насолоджуватися новим блюдом.

Застосування маринованого імбиру дозволяє вирішити відразу декілька питань, які задає собі жінка напередодні нового літнього сезону – як скинути зайву вагу за короткий час і як знайти свою дієту.

Маринований імбир є невід’ємним атрибутом вживання суші та ролів. Взагалі, японська кухня, також як вся східна, заснована на церемоніях. Так, частування суші не може проходити без присутності маринованого імбиру . По-перше, він надає оригінальний смак кожному шматочку суші, які треба навчитися розрізняти за смаковими параметрами. Імбир допомагає розділяти смакові відчуття, внаслідок чого загальне враження від всієї церемонії виявляється на самому високому рівні.

Рецепт маринованого імбиру № 1

Деякі рецепти приготування маринованого імбиру, засновані на японської традиційної кухні: нарізаний скибочками імбир залити солоною водою, закип’ятити і злити розсіл. У розсіл додати рисовий оцет, рисове вино, саке і цукор, залити отриманим маринадом скибочки імбиру і поставити в холодне місце на 10:00.

Рецепт маринованого імбиру № 2

Корінь імбиру нарезается і настоюється в холодній воді. Через годину його необхідно прокип’ятити, дати настоятися півгодини і злити в окремий посуд. В отриманий склад додати рисовий оцет, соєвий соус, сіль, цукор. Отриманим маринадом залити скибочки імбиру, настояти 4 години, а потім охолодити.

Враховуючи присутність в маринаді за рецептом № 1 оцту, вина і саке, тобто продуктів рисового походження, таким маринадом просочують пластир для схуднення, який використовується за прямим призначенням.