Факт того, що мешканці одного з гонних районів Пакистану живуть в середньому на десять років довше європейців, пояснюється тим, що вони їдять дуже багато абрикосів. А в Середній Азії взагалі вважають абрикос вищим даром Аллаха. І жителі Азії просто впевнені, що абрикос продовжує життя і омолоджує організм. Абрикос – можна назвати плодами здоров’я. Крім цього вони є ще й плодами краси. Абрикос омолоджує шкіру і зміцнює волосся.

Корисні властивості абрикосів

Абрикос очищає печінку і кров, виводить з організму вільні радикали, знімає втому, зміцнює серцевий м’яз, пом’якшує напади астми.

Вчені прийшли до висновку, що абрикос це і чоловічий плід, кілька свіжих чи сушених абрикосів на день підвищують чоловічу потенцію. А через калію і каротину які знаходяться в плодах абрикосів, запобігає розвиток виразки шлунка і каменів в нирках. І навіть насіння йдуть на переробку. З них роблять абрикосове молоко, яке прекрасно усуває бронхіт.

Лікарі рекомендують вживати абрикоси хворим з порушеним кровообігом, при порушенні серцевого ритму, після інфаркту.

Якщо сезон абрикосів закінчився, слід купувати курагу і вживати її. Тільки не варто купувати занадто красиву і майже прозору курагу, швидше за все, що вона оброблена сіркою. Суха і зморщена курага не надто приваблива, але зате без шкідливих речовин. У день необхідно вживати близько 100 г кураги або абрикос, тому що:

  • в абрикосах є ніацин (вітамін В3), який необхідний для еластичності м’язів;
  • Фолієва кислота (В9), вона сприяє творенню клітин і бере участь в процесі кровотворення;
  • Пантотенова кислота (В5), яка спалює жир в організмі;
  • Вітамін С дуже важливий для імунної системи;
  • Калій, – необхідний для роботи серцевого м’яза;
  • Мідь і залізо в поєднанні з фолієвою кислотою роблять абрикос відмінним засобом при недокрів’ї;
  • Магній, що міститься в абрикосах, знижує тиск.
  • Абрикосова варення

    Це варення можна використовувати як начинку для пирогів і тортів.

    Необхідно три кілограми абрикосів, півтора кілограма цукру, двісті грам вершкового масла, сто грам какао.

    У абрикосів видалити кісточки і пропустити їх через м’ясорубку. Додати в масу цукор, поставити на вогонь і після закипання. Дати масі покипіти хвилин десять. Після того як додати в варення вершкове масло варіть його ще півгодини. Після цього додати ще й какао і ще проварити десять хвилин.

    Абрикоси в желе

    Необхідно один кілограм абрикосів, вісімсот грамів цукру і два пакетики желатину.

    Видалити кісточки з абрикосів, засипати їх цукром і желатином, залишити на добу.

    Після чого абрикоси довести до кипіння, щоб розчинився желатин, розлити в стерильні банки і закатати.