Звичайно, сьогодні в будь-якому продуктовому супермаркеті можна без жодних проблем вибрати гарний і смачний торт. Втім, питання не саме в наявності певного тортика, а взагалі в тому, що незважаючи на солідний асортимент магазинів, іноді в рази приємніше зробити смачні ласощі самої. Особливо якщо це робиться для улюблених людей.

Така поведінка властива дуже багатьом людям, жінкам в особливості: для себе готувати ліньки, а для улюбленої сім’ї, навпаки, хочеться. Сьогодні пропонуємо вашій увазі те, як приготувати смакоту під назвою “Зебра”. Торт з такою назвою пробували багато, але не всі господині вміють його випікати. І зовсім даремно, адже він швидкий у приготуванні і разом з тим смачний, та й до того ж виглядає красиво і апетитно.

Щоб вийшла смачна “Зебра” – торт у смужечку, простіше кажучи – нам знадобиться наступний список продуктів:

  • яйця, штук 5 (+ / – 1);
  • пара склянок цукру (на ваш смак);
  • півтори склянки борошна;
  • двохсотграмового баночка сметани (а якщо хочете тортик помасленее, можна взяти більше);
  • солі щепоточка;
  • півпачки маргарину, а можна і маслом замінити;
  • півтори-дві столові ложки какао;
  • дві чайних ложечки розпушувача тіста;
  • одна стограмова плитка шоколаду для приготування глазурі.
  • Половину цукру, тобто один стакан, розітремо з розм’якшеним маргарином, поки не вийде однорідна маса. Потім окремо потрібно збити цукор, що залишився і яйця. Борошно, теж окремо, змішаємо з розпушувачем тіста. Тепер все це змішуємо разом до утворення тіста середньої густоти, такого, яке можна розмішувати ложкою майже без зусиль. Частина роботи зроблена, скоро буде готова наша “Зебра”. Торт дійсно смачний і простий, потрібно лише не зіпсувати його милі полосочки.

    Для цього ми відокремлюємо від усього тесту одну третину, всипаємо в неї какао і ретельно перемішуємо. Можна використовувати для цього міксер, але це зовсім необов’язково – згадайте, наші мами і бабусі відмінно пекли цей торт без усякої кухонної техніки.

    Далі треба взяти форму, змащену маслом. Спочатку ми виливаємо в неї дві столові ложки простого тесту, потім одну ложку шоколадного. Повторюємо. Знову повторюємо. І так – поки тісто не скінчиться. Міра «1 ложка – 2 ложки» не обов’язкова, важливо лише дотримуватися пропорцію один до двох, а ширину смужок ви визначаєте самі, на свій розсуд. Далі при температурі 180-200 С випікається майбутня “Зебра”.

    Торт буде готовий приблизно через 40-45 хвилин, залишиться лише розламати на кубики шоколадку і розтопити її на водяній бані, а потім полити “зебрі” получившейся глазур’ю. Вдобавок можна прикрасити її тертим білим шоколадом.

    Також можна взяти на озброєння такий варіант, як “Зебра” на кефірі. Для цього візьмемо склянку кефіру, додамо чайну ложку соди. Тепер потрібно розмішувати до утворення піни. Потім додаємо заздалегідь розтоплений на водяній бані маргарин, перемішуємо. Туди ж вбиваємо 3 яйця, змішані з 300 г цукру. Коли маса стане однорідною, додаємо два-два з половиною склянки борошна.

    Далі все робиться за тією ж схемою, що і для звичайної “Зебри”, тільки ділимо тісто на три частини (хоча це на ваш смак) і час випічки зменшуємо на 5-10 хвилин. Полити можна тій же глазур’ю з плитки шоколаду, або ж зробити суміш з вершкового масла і згущеного молока з допомогою міксера – відмінний крем вийде. Пропорція – один до одного.

    Є ще й печиво “Зебра”, таке ж смугасте. Не можна сказати, що воно сильно відрізняється від простого печива, тим не менш людям часто властиво гнатися за асортиментом, а тому їм цікавіше придбати або приготувати щось неоднотонное.

    Якщо вам хочеться почастувати гостей або улюблених домочадців чимось солодким , внести атмосферу свята у звичайну вечерю, просто спечіть смугастий торт. Як можна було помітити, інгредієнти в ньому – найпростіші, та й робити його зовсім недовго.