Юшка з сьомги – це не тільки смачно, але й незвично. Далеко не кожна господиня прагне зробити меню більш різноманітним і неординарним, так як в більшості випадків на це не вистачає або сил, або грошей. Рецепт описаний нижче, дозволить з мінімальними витратами приготувати смачний і ситний обід. На приготування страви йде всього 30 хвилин, а задоволення від їжі просто неймовірне. Не забувайте про те, що риба містить багато фосфору і дуже корисна для кожного члена сім’ї.

Для того щоб юшка з сьомги, рецепт якої не належить до числа складних страв, була смачною, необхідно заздалегідь приготувати деякі інгредієнти. Вам знадобиться філе сьомги – 400 грам буде більш ніж достатньо. Також варто купити близько півкілограма картоплі, кілька головок цибулі, одну морквину, один зубчик часнику і трохи томатної пасти, бажано кисло-солодкою. З приправ знадобитися сіль і чорний перець горошком, лавровий лист, і звичайно ж, зелень. Вона може бути як сухий, так і свіжою.

Перше, що варто зробити – це підготувати філе. Його необхідно нарізати кубиками, які не повинні бути дуже маленькими. Переходимо до овочів. Картоплю і морквину моєму і чистимо. Картоплю нарізаємо у формі кубиків, і ставимо на невеликий вогонь. Після того як вода з картоплею закипить, в каструлю необхідно додати нарізане філе. Варити не більше 30 хвилин, в іншому випадку сьомга перетвориться на пюре. Чистимо і шаткуємо цибулю з морквою в формі дрібних кубиків. Обсмажуємо овочі на соняшниковій олії, поки вони не придбають золотистий відтінок з усіх боків. Коли зажарка підрум’яниться, її необхідно заправити томатом. Якщо томатна паста злегка кислуватим, варто додати цукор. Коли зажарка буде готова, з’єднати її з бульйоном, і проварити кілька хвилин. Юшка з сьомги повинна подаватися на стіл в гарячому вигляді з дрібно нашаткованою часником.

Для того щоб ваше блюдо було незвичайним і апетитним, ознайомтеся з деякими секретами приготування.

  • Основою будь юшки є риба (в даній ситуації сьомга) проте для того щоб бульйон був більш ароматним, необхідно при приготуванні використовувати хоча б ще один сорт риби. Це може бути судак, сига, окунь або йорж, а також будь-яка інша риба.
  • Дуже важливо стежити за піною і вчасно її прибирати з поверхні бульйону. Переварена пінка може зіпсувати привабливість страви.
  • Юшка буде більш ароматним, якщо риба, яку будете використовувати для приготування, свіжа. Коли для приготування використовується заморожена риба, її необхідно класти в бульйон виключно в замороженому вигляді.
  • Основним компонентом юшки є бульйон. Саме тому страва буде більш смачним, якщо використовувати невелику кількість овочів.
  • При варінні юшки не варто закривати каструлю кришкою, так як від цього юшка може стати мутною. Вогонь при варінні також повинен бути мінімальним, для того щоб зовнішній вигляд страви був привабливим.
  • Якщо вариться юшка з голови сьомги, її необхідно знімати з вогню, коли кістки з легкістю відстають від м’якоті. Не рекомендується сильно перетравлювати страву, так як смак і аромат може бути загублений.
  • Юшка з сьомги стане більш ароматною, якщо приправити її різноманітними спеціями. Найбільш оптимальними вважаються петрушка, кріп і цибуля зелена. Як доповнення використовується лавровий лист і перець горошком як запашний, так і гіркий. Для любителів екстравагантних смаків рекомендується використовувати при варінні естрагон. Деякі люди після того як юшка з сьомги буде готова, приправляють її ще кількома елементами. Це, найчастіше оливки і лимон. Компоненти необхідно помістити в каструлю з бульйоном і накрити кришкою на кілька хвилин. Тепер можна подавати страву на стіл, і радувати дорогих людей смачною їжею.