Сьомга є однією з найсмачніших червоних риб. Різні магазини на сьогоднішній день пропонують даний продукт в готовому до вживання вигляді, проте, його вартість дещо висока.

Тому можна придбати заморожену або свіжу рибу, а вивчивши, як засолити сьомгу в домашніх умовах, отримати смачне, а також дуже корисна страва.

В даний час існує величезна кількість способів засолювання червоної риби, але перш ніж приступити до цього, необхідно добре її вимити, витерти насухо, відрізати все зайве: голову, плавники і хвіст.

Розглянемо кілька рецептів про те, як засолити сьомгу в домашніх умовах.

1. Риба сухого посолу.

Інгредієнти: одна велика сьомга, дві ложки крупної солі, одна ложка цукру, одна ложка чорного меленого перцю.

Тушку обробляють на філе з шкіркою. Сіль, цукор, а також перець перемішують і натирають сумішшю рибу з обох сторін. Після цього філе складають навпіл таким чином, щоб шкіра залишалася з зовнішньої сторони. Підготовлений продукт загортають у марлю і ставлять на дві доби в холодильник.

2. Риба маринована.

Інгредієнти: чотири філе сьомги, дві головки ріпчастої цибулі; для маринаду – по одній ложці солі й цукру, а також чорного перцю горошком, кілька лаврових листів, оцет, гвоздика і коріандр за смаком.

Філе нарізають шматочками невеликого розміру, все складають в банку, перекладаючи нарізаною цибулею, після чого заливають остившім маринадом. Ємність залишають на три години, після чого на добу ставлять у холодильник.

3. Як засолити сьомгу в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти: один кілограм риби, половина ложки перцю і три ложки солі.

Філе нарізують тонкими смугами, укладають в посуд, засипають сіллю і перцем, перемішують і відставляють на годину. По закінченні цього часу продукт можна вживати в їжу.

4. Риба у фользі, або як смачно посолити сьомгу.

Інгредієнти: один кілограм філе сьомги, десять ложок солі, чотири ложки цукру.

Сіль і цукор необхідно перемішати, і натерти сумішшю філе сьомги . Лист фольги розстеляють, насипають на нього цукор і сіль, зверху викладають рибу, яку знову посипають сумішшю, загортають її і ставлять у холодильник на три дні. Готовий продукт рекомендується зберігати в холодильнику не більше тижня.

5. Як засолити сьомгу в домашніх умовах, використовуючи маринад.

Інгредієнти: один кілограм сьомги, чотири горошини чорного перцю, три лаврових листки, п’ятдесят грамів масла рослинного, один ріпчасту цибулю, одна ложка оцту.

Рибу очищають і обробляють на філе, з якого акуратно знімають шкіру, і нарізають шматочками невеликих розмірів. Далі готують розсіл. Для цього в півлітра холодної води розчиняють сіль і получившимся маринадом заливають рибу, зверху якої встановлюють гніт. Сьомга повинна постояти так півтори години.

В один стакан холодної води додають оцет і заливають нею рибу, а через три хвилини заливку зливають. Цибулю нарізують кільцями і разом з лавровим листом і перцем кладуть в рослинне масло.

Філе виймають з розсолу і заливають новим маринадом. Через двадцять хвилин продукт готовий до вживання.

засолити сьомги в домашніх умовах не являє собою великої праці та не вимагає величезних витрат часу і сил. Слід зазначити, що ця риба містить жирні кислоти, які попереджають розвиток рахіту, а також захворювань судин і серця. Використовуючи один з вподобаних рецептів її засолювання, можна отримати корисний продукт, який буде відрізнятися чудовими смаковими якостями. Необхідно тільки правильно вибрати свіжу рибу. А для цього потрібно дивитися за тим, щоб зябра були світлого-рожевого кольору, очі – прозорими. Крім того, при натисканні на шкіру, вона миттєво повинна повертатися в колишню форму.