Печериці, приготовані в духовці можуть стати окрасою будь-якого столу. Гаряча закуска має неординарний вигляд. Процес приготування досить просто і не вимагає великих кулінарних знань і умінь. Кожна господиня може проявити ініціативу і порадувати гостей. Якщо вас цікавить, як запекти шампіньйони в духовці, щоб вони були смачними й незвичайними, пропонуємо ознайомитися з двома найпопулярнішими рецептами, описаними нижче. Запропоновані варіанти страви популярні не тільки в ресторанах, але й чудово підійдуть для домашнього приготування.

Печериці в беконі

Перша закуска дуже проста. Для її приготування знадобляться печериці, бажано великі. Також необхідно буде придбати бекон. Перевагу варто віддавати бекону в смужках. Як гарнір рекомендується використовувати всілякі овочі. Помідори, огірки та болгарський перець чудово поєднуватимуться із закускою. Кількість грибів має дорівнювати кількості смуг бекону.

Для початку приступаємо до підготовки грибів. Їх необхідно добре вимити і почистити. Ніжки необхідно відрізати. Кожен грибок обворачіваем смужкою бекону. Для того щоб рулет не розвалився, його можна закріпити зубочисткою. Після приготування зубочистки видаляються, і вставляються спеціальні палички для закусок. На деко кладемо пергаментний папір. Це необхідно для того, щоб печериці в духовці не підгоріли. Духовку необхідно розігріти до температури в 190 градусів. Випікати протягом 20 хвилин, поки не з’явиться золотава скоринка. Дуже важливо, щоб закуска не перепекли, інакше вона буде надто суха. Солити її так само не потрібно. У більшості випадків сіль, якою просякнутий бекон, при випіканні віддається грибам. Перед тим як подавати страву до столу, овочі необхідно нарізати кільцями і викласти по краях на великому блюді.

Печериці з беконом помістити в середину і можна пригощати гостей.

Фаршировані печериці

Другий, не менш оригінальний рецепт розповість вам, як приготувати шампіньйони, запечені з сиром. Для цього смачного блюда знадобляться 1 кілограм великих печериць, масло вершкове, цибуля, куряче яйце, а також сир (близько 400 грам) і панірувальні сухарі.

Перед тим як готувати печериці в духовці, їх необхідно підготувати. Для початку гриби потрібно помити і очистити. Ніжку і серцевину видалити. Відрізані частини гриба (всі, крім капелюшки) необхідно дрібно нашаткувати. Цибулю нарізати у формі маленьких кубиків. З’єднати лук і нарізані гриби. Обсмажити компоненти на сковороді в соняшниковій олії. Коли складові придбають золотистий відтінок, на сковороду вбиваємо яйце і добре перемішуємо. Суміш повинна нагадувати омлет. Для того щоб фарш був більш апетитним, можна перемішати його з дрібно нашаткованою зеленню. Цибуля, кріп і петрушка, будуть чудово поєднуватися за смаком. Після того як фарш буде готовий, його необхідно розкласти в підготовлені капелюшки печериць. Зверху фаршировані гриби необхідно рясно присипати тертим сиром. Деко, на якому будуть випікатися гриби, необхідно змастити маслом. Духовку нагріти до температури 180 градусів. Гриби відправити в духовку, запікати не більше 15 хвилин. Важливо стежити за тим, щоб сир не підгорав.

Печериці в духовці дуже просто готувати. Вони мають апетитний вигляд і чудово підходять в якості закуски. Для того щоб страва була більш привабливим, його можна прикрасити. На велику тарілку варто викласти листи салату і потім розкласти на нього фаршировані гриби. Як показала практика, закуска з шампіньйонів користується великою популярністю. Невисока вартість вихідних інгредієнтів і простота приготування роблять її дуже затребуваним стравою, яке однаково добре підходить і для рядової трапези, і для святкового банкету. Зробіть своє меню більше неординарним, приготуйте апетитні печериці в духовці – не пошкодуєте!