Практично на будь-якому святковому столі присутні салати. Традиційне “Олів’є” залишається в минулому, і все частіше господині намагаються вибирати нові рецепти, за якими можна приготувати цікаве і ситне блюдо. Оригінальним за смаком, а до того ж дуже корисним є салат “Козел на городі”. Рецептів його приготування чимало, при цьому вони часто сильно різняться між собою. Одне з основних правил, яких дотримується більшість – перемішують інгредієнти тільки після подачі страви на стіл.

Для того щоб зробити салат “Козел на городі”, свіжа морква нарізається соломкою. Невеликого розміру буряк відварюється і натирається на тертці. Цибулина ріжеться півкільцями. Капуста (150 грам) нашінковивается. 2 середнього розміру картоплини очищають, нарізають соломкою і обсмажуються. 100 грам вареної курячої грудки розбираються на волокна. Гранат очищається від шкірки і плівок; знадобляться тільки його зерна. Всі інгредієнти кладуться гірками на велике плоске блюдо, в середину наливається трохи майонезу. Безпосередньо перед вживанням салат необхідно перемішати за допомогою двох вилок.

Ще один з варіантів приготування цієї страви. 2-3 свіжі картоплини очищаються, труться на крупній тертці і замочуються на півгодини в холодній воді, потім обсмажуються у фритюрниці або на сковороді з великою кількістю розігрітого масла. 300 грам м’яса (яловичина або свинина) нарізається тонкими брусочками. Отримані шматочки смажать до золотистого кольору. Свіжі моркву, буряк і редьку натирають на великій тертці і злегка мнуть руками. На блюдо інгредієнти викладаються як кольорові пелюстки, а в середину наливається майонез. Змішується салат “Козел на городі” після подачі на стіл (інакше картопля може розкиснути). Також сюди кладуть нарізану зелень, сіль додають за смаком.

Дане блюдо можна зробити і за наступним рецептом. Знадобиться невелика баночка корнішон (можна замінити їх на нарізані невеликими кубиками мариновані огірки), консервована кукурудза, зелений горошок, варений буряк, терта на крупній тертці, 2-3 варені картоплини, нарізаних кубиками, і 200 грам копченої курячої грудинки, розділеної на невеликі смужки . Всі складові салату кладуться окремими гірками на одне блюдо, зверху поливаються майонезом. Перемішують салат “Козел на городі” перед їжею.

Про користь капусти знають багато. Цей овоч можна також брати як інгредієнт для приготування різних страв. Салат зі свіжої капусти, рецепт якого наведений нижче, відрізняє низька калорійність і цікавий смак. Так, соломкою нарізають 2 середнього розміру огірка, сиру моркву. Готують невелику кількість картоплі фрі. Капуста нашінковивается, цибуля ріжеться півкільцями. Можна додати в цю страву відварене до напівготовності і злегка обсмажене м’ясо, однак тоді кількість калорій, що містяться тут, значно збільшиться. Всі інгредієнти викладаються на блюдо приблизно в однакових пропорціях (крім цибулі, якого краще взяти менше, однак це більше справа смаку), поливаються майонезом. При перемішуванні додається сіль, перець.

Практично будь-яка господиня вирішує іноді зробити нові смачні салати на святковий стіл, щоб вони сподобалися гостям і домашнім. Для приготування наступного блюда необхідно мінімум часу, а результат виходить досить оригінальним. Свіжа морква (1-2 штуки) натирається, півкачана капусти нашінковивается, невелика цибулина нарізається півкільцями. Все змішується в глибокій мисці, сюди ж кладеться банка консервованої кукурудзи, з якої заздалегідь злили рідину, подрібнені крабові палички (250 грам). Чіпси подрібнюються в упаковці, а крихти кидають в салат. Всі заправляють майонезом і перемішують.