Самі звичайні макарони серед наших співвітчизників не прийнято називати італійською пастою, але для отримання такого блюда слід дотримати три основних правила: придбати в магазині «правильні» макарони, потім правильно їх зварити і присмачити самим відповідним для даного продукту соусом.

Як приготувати пасту? В Італії вважають, що її готувати протягом усього року, як у свята так будні – з сиром або м’ясом, морепродуктами чи овочами, а також з іншими інгредієнтами – наскільки у вас вистачає фантазії. Головне в цьому процесі – загальноприйняті правила.

Перш ніж приготувати соус слід знати, що є пряма залежність між формою і вмістом соусу, а також і розмірами вироби.

Як приготувати пасту для макаронів.

Соус-рагу готується на основі курячих потрухів, м’яса, копченостей, і грибів. Він дуже поживний, смачний і гарний для заправки практично всіх видів макаронів, хоча варто сказати, що найбільш добре він підходить до товстостінні, коротким, великого діаметру виробам. Соус, який приготовлений на овочах або свіжих томатах, макаронам з маленькими отворами додає якусь пікантність.

Як приготувати пасту з морепродуктами.

Соус, до складу якого входить риба і морські продукти є прекрасною приправою до страв – як для коротких, так і довгих макаронів, в їх числі трубчастих. Так званий білий соус, який роблять на вершковому маслі, вершках або сметані, чудово підійде для тонких плоских виробів, особливо приготованих самостійно.

Як приготувати пасту з маленьких макаронів, які мають оригінальну форму? Для них підійде солодкий соус, наприклад соус, приготований на основі чорносливу. Приготувати його досить просто: для цього слід взяти склянку чорносливу, розмочити його у воді і протерти крізь сито. Після чого додати м’ясний бульйон або окріп, цукор, сіль, різні спеції і пару хвилин прокип’ятити для одержання густої консистенції.

Для отримання хорошої пасти достатньо її скропити оливковою олією холодного віджиму, посипати свіжим базиліком і тертим пармезаном. Також можна додати кілька крапель бальзамічного оцту і приправити за смаком меленим чорним перцем.

Існує ще один варіант приготування соусу – слід обсмажити декілька секунд часник, який заздалегідь Порубльов в оливковій олії, додати до нього нарізані стиглі помідори, видаливши попередньо шкірочку, приправити і потомити кілька хвилин, потім змішати з пастою і подавати на стіл.

Як приготувати пасту з найбільш популярним соусом? Таким є приправа на основі бекону і пармезану. Для її приготування знадобиться двісті грам спагетті, сто п’ятдесят грам бекону або сирокопченої шинки, сорок грам сиру пармезан, сто п’ятдесят грам цибулі, оливкова олія, двісті грам вершків, перець і сіль.

Всі почистити, нарізати, підсмажити цибулю на слабкому вогні, додавши до нього оливкової олії, а також двадцять п’ять грамів вершкового. Потім, склавши все в каструлю, залити двома літрами води і поставити на вогонь. Варити до напівготовності.

Бекон нарізати маленькими тонкими скибочками і підсмажити до хрусткої скориночки без масла, після чого дати стекти зайвому жиру. У киплячу воду покласти спагетті і варити таку кількість часу, яке зазначено в інструкції на упаковці.

У сковорідку з цибулею слід додати обсмажену шинку або бекон, перець і вершки. Деякий час згасити суміш на слабкому вогні. Після того як суміш буде готова, додати її до макаронів. Виклавши продукт на блюдо, необхідно посипати пармезаном, перед подачею його гостям.

Головне правило як приготувати пасту – це необхідність робити соус тим густіше, чим коротше і товстіше макарони.