Найбільш поживним і корисним десертом є фруктовий салат. Рецепт його приготування дуже простий. Він може змінюватися в залежності від компонентів. А їх досить багато, тому салат можна приготувати виходячи з того, що є в холодильнику. Для нього підійдуть будь-які фрукти – як свіжі, так і заморожені. Крім того, фрукти можуть бути не тільки екзотичні, але і місцеві. Також, складові салату змінюються залежно від пори року. Наприклад, влітку, велика кількість яблук, груш, абрикосів, персиків та іншого. У зимові періоди року перевага віддається бананів, апельсинів, ківі та іншим фруктам з екзотичних країн. Однак, незважаючи на широкі можливості для експериментів, є класичні гармонійні поєднання. Ознайомимося з деякими з них.

Для страви знадобляться апельсини, ананаси і кокоси – саме з них і буде фруктовий салат. Рецепт простий. Апельсин необхідно очистити від шкірки і нарізати у формі кубиків. Те ж саме необхідно зробити і з ананасом. Кокос слід розбити, а потім видалити з нього шкірку. Натерти на тертці. Компоненти з’єднати і перемішати. Залишити на 15 хвилин, для того щоб фрукти пустили сік. Блюдо готове до вживання.

Наступний десерт трохи незвичайний. Для нього знадобиться диня, сливи, виноград, сметана, салатний лист і лимон. Перед тим, як починати готувати цей фруктовий салат, рецепт приготування якого відрізняється від всіх інших тільки за рахунок компонентів, варто підготувати фрукти.

Для початку очистимо м’якоть дині і наріжемо її невеликими кубиками. Потім очищаємо сливи від кісточок і, по можливості, від шкурки. Виноград можна взяти будь-хто, однак найоптимальнішим варіантом буде білий сорт. Якщо ягідки невеликі, їх можна додавати цілими, а якщо вони великого розміру, то їх варто розділити на дві частини. Салатний лист необхідно різати великими смугами. Лимон потрібно для того, щоб вичавити з нього сік. Поєднавши компоненти між собою, їх необхідно заправити сметаною. Почекати, поки фрукти пустять сік, і подавати до столу.

Фруктовий салат для дітей готується трохи простіше. Для нього краще використовувати фрукти, які не можуть стати причиною алергічних реакцій. Найкращим поєднанням буде банан і яблуко. Їх варто нарізати невеликими кубиками і перемішати. Заправляти можна вершками або йогуртом. Не рекомендується використовувати компоненти, що володіють занадто яскраво вираженими смаковими якостями – зокрема, лимон або грейпфрут.

І ще один фруктовий салат. Рецепт приготування можна використовувати на свята. Для салату знадобляться яблука, ягоди, банани і персики, груші, апельсини, чорнослив, горіхи, мед і йогурт для заправки. Ягоди для десерту можна брати будь. Це може бути малина, полуниця, смородина або ожина. Вони можуть бути свіжими чи замороженими. Для початку варто дрібно накришити чорнослив і з’єднати його з медом, додати в суміш попередньо подрібнені горіхи. Заготівлю залишити на 30 хвилин, для того щоб компоненти просочилися. Решта фрукти, в разі необхідності, очистити від шкірки, і нашаткувати невеликими кубиками. З’єднати і перемішати. Додати заготівлю з меду, горіхів та чорносливу. Готовий салат заправити йогуртом. Можна приготувати даний фруктовий салат зі збитими вершками або сметаною – за бажанням. Для поліпшення смакових якостей, можна додати сироп.

Як правило, десерт подається до столу порційно, на кожного гостя окремо. Приготувавши будь-який фруктовий салат, рецепт якого описаний вище, його необхідно розкласти по піалах. Коли салат готується зі збитими вершками, їх необхідно додавати перед самим вживанням, інакше вони просто стекут – і страва втратить свій привабливий зовнішній вигляд, буде не таким апетитним.