На перший погляд, цибульні кільця в клярі, можуть здатися не тільки простий, але і досить несмачною закускою. Цибуля не належить до числа улюблених овочів, однак про його користь знає практично кожен. Насправді, все далеко не так. Незважаючи на те, що більшість людей не люблять цибулю, правильно приготовлена страва не тільки виглядає апетитно, але і володіє специфічними смаковими особливостями. Правильна заготівля лука і його подальша обробка може принести несподіваний (для тих, хто сумнівається в цьому) результат і порадувати не тільки вас, але і гостей вашого будинку. Блюдо досить просто і вимагає мінімальних зусиль. До будь банкету можна підготувати цибульні кільця в клярі. Рецепт дуже просто і вимагає невеликої попередньої підготовки. А саме основне, що зовнішній вигляд продукту після обробки – неймовірно естетичний.

Для приготування закуски знадобиться кілька великих цибулин. Для клярі варто підготувати лимон, воду, 200 грам звичайної борошна, 2 яйця, сметану і прянощі за смаком. Краще всього використовувати сіль і перець.

Також необхідно буде рослинне масло, так як жарка буде проводитися у фритюрі. Борошно слід попередньо просіяти. Сметана повинна бути домашня і густа. Даний інгредієнт, придбаний у магазині, схожий на воду і може зіпсувати страву.

Отже, починаємо готувати цибульні кільця в клярі. В першу чергу, потрібно почистити і нарізати цибулю. Шинкувати цибулю необхідно у формі кілець. Кільця не повинні бути дуже тонкі, інакше в процесі смаження форма кола не вийде. Далі цибулю приправляємо сіллю і перцем, залишаємо на 30 хвилин, поки овоч не пустить сік. Готуємо кляр. Яйця збиваємо до отримання однорідної маси. З’єднуємо їх з борошном і сметаною. Добре перемішуємо. Казанок з маслом ставимо на невеликий вогонь і чекаємо, поки олія закипить. Цибулю, пустив сік, висипаємо в заготовлений кляр. Дістаємо окремо по колечку і опускаємо в гарячу олію. Закуска смажиться дуже швидко. Як тільки кільце набуде золотистий колір, його необхідно дістати і викласти на блюдо, застелене серветкою. Папір вбере залишки олії. Цибульні кільця в клярі готові до вживання.

Для того, щоб закуска знайшла більш екстравагантний смак, деякі господині для приготування використовують лимонний сік. Після того як цибуля посолити і поперчити, вони також заливають його соком, і залишають на деякий час. Це дозволяє видалити гіркоту і зробити смак цибулі більш вишуканим і неординарним. Цибульні кільця в клярі не обов’язково повинні мати ідеальну форму. Якщо кільця деформувалися, то не варто турбуватися. Шматочки цибулі, вимочені в суміші яйця й сметани, будуть не міні апетитними і смачними. Кружечки перетворяться в золотисті тарілочки плескатої форми, а це не так вже й погано.

Цибульні кільця в клярі можуть стати родзинкою будь-якого столу, так як більшість людей навіть не підозрюють про те, що з лука можна приготувати настільки неординарну закуску. Як правило, такі кільця прекрасно підходять до пива або до шашлику. До того ж більшість людей, стикаються з ситуацією, коли після маринування м’яса на шашлик, цибуля нікуди дівати. Тут також буде раціонально використовувати даний рецепт.

Неординарність рецепта, описаного вище, полягає в нестандартному підході до звичайнісінького продукту. Ця страва може прикрасити будь-яке свято. Адже пару зайвих яєць і пару цибулевих головок знайдеться у кожного. До того ж, продукт можна з легкістю брати руками, і при цьому не відчувати дискомфорту. Описаний рецепт може стати незамінним для кожного свята. Він допоможе кожній господарці проявити свої кулінарні здібності. Ніхто не буде здогадуватися, що для створення даного кулінарного шедевра не обов’язково володіти навичками справжнього шеф-кухаря.