Технологія виготовлення у різних видів макаронів різна. Головною відмінністю є використання при виготовленні макаронних виробів різних сортів борошна. Саме сорт борошна і впливає на час приготування макаронів. У середньому тривалість варіння становить від семи до п’ятнадцяти хвилин.

Як варити ріжки, щоб не вийшла каша:

• Для варіння макаронів краще вибирати велику каструлю (з розрахунку 50 грам макаронів на підлогу – літри води). Якщо в каструлі приблизно два літри води, то солі вам знадобиться одна столова ложка.
• Коли вода закипить, опускаємо в неї макарони і перемішуємо. Потім варимо макарони до стану напівготовності. Закривати каструлю кришкою не потрібно.
• Для того щоб макарони не злиплися, під час варіння потрібно додати у воду одну столову ложку масла рослинного.
• Якщо ви все-таки не вгледіли, і макарони перетравилися, слід промити їх водою.

Як варити ріжки різних виробників

Відразу зверніть увагу, що навіть абсолютно однакові макаронні вироби різних виробників можуть трохи відрізнятися за часом варіння. Тому, перш за все, читайте рекомендації виробника, який на упаковці завжди вказує, скільки часу вариться його макаронне виріб.


Якщо ж ви купили макарони на вагу і не знаєте час їх приготування, тоді можна орієнтуватися на такі середні показники:
• вермішель буде готова за три-п’ять хвилин;
& bull ; локшина буде готова за п’ять-сім хвилин;
• тоненькі спагетті варяться сім-дев’ять хвилин;
• трубочки (типу піні) зваряться за дев’ять-десять хвилин;
• ріжки варяться найдовше – аж п’ятнадцять хвилин.

Але не варто точно чекати цього часу, тому як, нагадуємо, що цифри це середні. Можна дивитися на час варіння, але при цьому можна і спробувати макарони на готовність.

А тепер ми розповімо вам, як приготувати ріжки, щоб вони не були звичайним повсякденним блюдом, а стали справжнім кулінарним шедевром, але при цьому не відняли у вас всі сили на приготування.

Ріжки з мідіями

Для приготування цієї страви вам знадобляться:
• двісті грам макаронів ріжки;
• двісті грам варено-морожених мідій (вже очищених);
• вершки жирністю 20-22 відсотка – 150 міліграм;
• сто міліграм оливкової олії;
• приблизно одна ложка чайна лимонного соку
• сіль за смаком:
• трошки перцю.

Для приготування соусу до ріжках:
• трохи петрушки;
• два зубчика часнику:
• базилік;
• дві ложки столові горішків (кедрових або волоських);
• п’ятнадцять грамів сиру пармезан (потертого).

А тепер перейдемо безпосередньо до того, як готувати ріжки з мідіями.

Етапи приготування:
1. Для початку потрібно обдати окропом мідії і дати їм трішки відтанути. Далі промиваємо їх під проточною холодною водою. Вже промиті мідії заливаємо оливковою олією, додаємо сік лимона, перець і сіль. Залишаємо, мідії на десять хвилин.
2. Поки мідії маринуються, згадуємо, як варити ріжки, щоб не вийшла каша.
3. Поки варяться ріжки можна приготувати соус до наших макаронів. Для цього в блендері перемелюємо всі вищевказані інгредієнти для соусу. Подрібнені інгредієнти перекладаємо в каструлю, додаємо до них вершки і доводимо до кипіння. Поки соус не закипить потрібно його постійно помішувати.
4. Після закипання в соус викладаємо мідії і прогріваємо дві-три хвилини. Потім додаємо в каструлю вже готові ріжки (відварені і промиті). Все ще раз прогріваємо і подаємо на стіл. Для того щоб ваші ріжки виглядали презентабельно і дуже апетитно, потрібно красиво викласти їх на тарілку (бажано білу) і прикрасити зеленню.

Смачного!

Сподіваємося, що тепер у вас не виникнуть проблеми з тим, як варити ріжки. І різні страви з макаронних виробів стануть вашими улюбленими сімейними стравами. Тим більше що смачних рецептів по приготуванню макаронів видимо-невидимо.