Ви коли-небудь пробували варення з вишні з кісточкою? А з черешні? Якщо ні, то саме час зробити це, а якщо так, то чому б не нагадати собі оригінальний смак цих ласощів? Існують різні способи приготування варення з цих плодів. А як саме це зробити описано в статті.

Варення з вишні кисло-солодке з приємним ароматом, гарного кольору вийде, якщо дотримати технологію його приготування і не переварити.

Хотілося б познайомити вас з двома дуже цікавими рецептами того, як приготувати варення з вишні з кісточками (а також з черешні).

Варення з вишні з кісточками

Для приготування знадобиться

  • плоди вишні з кісточками – 3 кг;
  • цукор-пісок – 3 кг;
  • вода – 0,5 л.
  • Для початку вам необхідно перебрати ягоди, а потім ретельно помити їх. Слідом за цим дією необхідно приготувати сироп з цукру. Для цього знадобляться два таких інгредієнта, як цукор і вода. Поставте воду на плиту і дочекайтеся поки вона закипить. Після цього всипте в неї цукор, але не весь – вам знадобиться тільки трохи більше двох кілограмів – решта піде на зовсім інші цілі. Як тільки ви додасте цукор, дайте сиропу ще трохи покипіти (близько хвилини) і після цього можете знімати його з плити.

    Тепер залийте ягоди сиропом і залиште масу настоюватися протягом дванадцяти годин.

    Як тільки пройде відведені на наполягання час, вам потрібно буде приступати безпосередньо до самого процесу варіння. Для цього вишню потрібно укласти в посуд розміру відповідного обсягу плодів, всипати решту цукру і після цього починати варити на середньому вогні. Ви повинні довести масу до кипіння і через п’ять хвилин зняти з плити. У такому вигляді вишню потрібно залишити ще на 12 годин, після закінчення яких потрібно буде знову зайняти процесом варіння. Знову потрібно буде поставити варення з вишні з кісточками на плиту і готувати на середньому вогні до закипання всієї маси. У процесі другої варіння поверх сиропу може з’явитися пінка – її обов’язково потрібно буде знімати ложкою, в іншому випадку варення Засахарівшійся під час зберігання.

    Після закінчення варіння зніміть варення з плити і знову залиште на 12 годин. вам доведеться повторити процедуру варіння ще раз, після чого варення можна закатати в банки або просто вживати, так як він вже буде готово.

    Як бачите, приготувати варення з вишні з кісточками, виявляється, дуже легко. Варто лише мати трохи вільного часу й терпіння.

    А тепер хотілося б поділитися рецептом ще одного дуже смачного десерту, яким також є варення, але на цей раз воно готується не з вишні, а з черешні.

    Варення з черешні з кісточками

    Для приготування знадобиться

  • плоди черешні (краще взяти белоплодний сорт) – 1 кг;
  • цукор-пісок – 1,2 кг;
  • ванільний цукор і лимонна кислота – за смаком.
  • Перед початком приготування варення вам потрібно перебрати і ретельно вимити черешню. Після цього кожну ягідку потрібно надколоти голочкою. Але так як цей процес досить монотонний, то можете скористатися більш простим, альтернативним виходом з ситуації – занурте ягоди в окріп на пару хвилин.

    Хочеться відзначити те, що варення із черешні з кісточками готується практично також як і з вишні. Тому для початку приготуйте сироп і залийте їм черешню. Після настоювання впродовж 4-5 годин можете починати варіння. Вона повинна здійснюватися на середньому вогні. Як і в попередньому рецепті, вам доведеться провести її в три етапи з настоюванням протяжністю в 4-5 годин. В самому кінці останньої варіння необхідно додати лимонну кислоту – це зупинить можливий процес зацукровування плодів, а для того, щоб зробити аромат варення ще боле яскравим, потрібно додати ванільний цукор. Після цього варення також можна розкладати по стерилізованим банкам і закривати, а можна просто остудити і поставити на зберігання в холодильник.