Про сирники, звичайно ж, всім і все давно відомо. Тому, не претендуючи на новизну, узагальнимо наявні рецепти.

Класичний рецепт приготування сирників з сиру.

Інгредієнти:

  • пачка сиру (200-250 гам), жирність великого значення не має, бажано, щоб сир не був мокрий;
  • свіжі курячі яйця – 2 або 3 штуки;
  • пшеничне борошно вищого гатунку – 2-3 столові ложки з середньою гіркою ;
  • цукор за смаком (приблизно 1-3 столові ложки);
  • розпушувач для тіста – половина стандартного пакетика;
  • улюблене рослинна олія для смаження – 2 – 3 столові ложки.
  • Приготування:

    Сир розминаємо виделкою, яйця розбиваємо, звільняємо від шкаралупи. Змішуємо всі інгредієнти (крім масла) в одному посуді, прагнучи отримати максимально однорідну масу.

    Розігріваємо сковорідку і наливаємо в неї масло. Найбільш підходящою буде сковорода з антипригарним покриттям, але підійде будь, оскільки, як відомо, сирники були винайдені раніше, ніж горезвісне покриття.

    З сирної маси ліпимо круглі або овальні коржики товщиною близько одного сантиметра. Для того, щоб суміш не прилипала до рук, постійно змочуємо їх (руки) водою.

    Майбутні сирники викладаємо на сковороду і рум’янами до золотистої скоринки на сильному вогні. Потім акуратно перевертаємо, накриваємо сковороду кришкою і прибираємо вогонь до самого маленького.

    Коли друга сторона покриється золотистою скоринкою, сирники готові.

    Подають їх з різними приправами. Найбільш поширені: сметана, згущене молоко, варення, повидло, джем, мед, сироп. Вважається, що поєднання сметани і варення з чорної смородини (вони подаються в окремих розетках) – саме вдале доповнення до цієї страви.

    Смачні сирники з сиру отримують, з’єднуючи сирну масу з різними приємними начинками. Наведемо найбільш популярні рецепти.

    Сирники із сиру. Рецепт з родзинками.

    Цей варіант зустрічається настільки часто, що цілком може бути прирівняний до класичного. Ізюм миють, відкидають на друшляк і залишають на кілька хвилин, щоб стекла вода. Потім приєднують його до сирної маси. Кількість родзинок, як прийнято, за смаком, приблизно одна столова ложка на наше кількість продуктів. З естетичної точки зору (на смак це не відбивається), переважно використовувати родзинки з білих сортів винограду.

    Сирники із сиру. Рецепт з вишнею.

    Вишню миють, очищають від кісточок і додають до сиру. Можна використовувати свіжу або консервовану вишню. Кількість довільне.

    У цьому рецепті є дві тонкості.

    перше, рекомендується додавати більше цукру, щоб «перекрити» природну кислоту вишень. Якщо в хід йдуть солодкі консервовані ягоди, кількість цукру слід зменшити.

    друге, необхідно стежити за тим, щоб вишневий сік не пригорає під час смаження.

    Сирники із сиру. Рецепт з яблуками.

    Очищені від серцевини і натерті на крупній тертці яблука додають до сирної маси. Кількість – одне яблуко середньої величини. Як і в попередньому рецепті, при смаженні потрібно «проявити пильність», щоб не допустити пригорання соку.

    Сирники із сиру. Рецепт з бананами.

    Особливо смачними і пишними виходять сирники з бананами. Для їх приготування використовують переспілі банани, стали зовсім м’якими і темно-коричневим (які є вже не хочеться).

    Їх очищають від шкірки, ретельно розминають виделкою і з’єднують з сирною сумішшю. Маса виходить розповзається, і виліпити з неї «заготовки» для сирників не вдається. Тому бананово-сирну “красу” просто викладають ложкою на розпечену сковороду, підсмажують, потім обережно перевертають, допомагаючи собі тієї ж ложкою.

    Класичною приправою до банани-сирників вважається кульку морозива під шоколадним сиропом.

    Ось, власне, і все про найпопулярніші рецепти приготування сирників. Вловити ідею можуть експериментувати, намагаючись особисто створити найсмачніші сирники з сиру.