Самое звичайне блюдо, яке не потребує якихось особливих знань в області кулінарії – картопля з м’ясом. Ця страва має багато інтерпретацій. Можна зварити суп, посмажити на сковороді, запекти в духовці. Одним словом, всього не перелічити. І як би ви його ні приготували, воно буде завжди ситним і смачним.

Уявіть, що картопля з м’ясом приготовлена на сковороді. Як апетитно вона виглядає. Щоб приготувати таку страву, вам знадобиться мінімум продуктів:

  • м’ясо (можна будь-яке) півкілограма;
  • кілька картоплин;
  • сіль і пара головок ріпчастої цибулі.
  • Беремо м’ясо і починаємо його відбивати. Потім розрізаємо його на смужки, а смужки ріжемо приблизно по 3-5 см. Викладаємо на добре розпечену сковороду і починаємо обсмажувати м’ясо. Приблизно через 10 хвилин воно підсмажиться і набуде рум’яну скориночку. Після того як зняли сковороду з плити, викладаєте м’ясо на фольгу і добре загортаєте. Не забудьте посолити.

    Тепер чистимо картоплю, нарізаємо її кубиками, занурюємо в сковороду, додаємо цибулю, нарізану як можна дрібніше, солимо і ставимо на вогонь. Після того як картопля приготувалася, додаємо в неї м’ясо з фольги і ще трохи обсмажуємо. Хвилин п’ять потримати на вогні.

    Все, тепер картопля з м’ясом майже готова. Прикриваємо кришкою сковороду, і через десять хвилин можна приступати до їжі.

    Наступний спосіб допоможе приготувати це блюдо дещо по-іншому. Це буде картопля з м’ясом в казані. Як ви здогадалися, це буде блюдо в тушкованому вигляді. Можна готувати хоч щодня, і все одно вона не набридне.

    Беремо казан, наливаємо олію, розігріваємо його. Потім кладемо приготоване свиняче м’ясо і обсмажуємо. У той час, поки м’ясо обсмажується, займемося цибулею і картоплею. Чистимо їх і нарізаємо. Картоплю ріжемо брусочками або кубиками, хто як любить, а цибулю можна колечками, а можна і просто накришити. Опускаємо спочатку в казан з м’ясом цибулю і смажимо його кілька хвилин. Ви побачите, коли він буде готовий. Лук розм’якне, і придбає золотавий відтінок. Тепер висипаємо в казан картоплю. Щоб картопля з м’ясом була м’якою, треба додати води, ½ склянки вистачить. Солимо і перчимо до смаку.

    Якщо у вас газова плита, робимо вогонь найменшим, якщо плита електрична, то ставимо перемикач на одиничку. Тепер нехай картопля з м’ясом гаситься до повної готовності. За п’ять хвилин до того, як знімати казан з плити, потрібно кинути в нього лавровий лист. Дати картоплі відстоятися кілька хвилин. Трохи охолонувши, вона буде смачнішою, ніж якщо вживати її відразу, знявши з вогню. До цього блюда добре підійде зелена цибуля, кріп.

    Тепер про те, як приготувати картоплю з м’ясом курки. Береться курка і обробляється на порції. Потім викладаються шматочки на сковороду і обсмажуються з усіх боків. Готові порції будуть тоді, коли покриються апетитною золотистою скоринкою. У процесі смаження покласти цибулю, нарізану дрібно, між шматочками м’яса. Зверху курки розкладаємо картоплю, порізану тонкими пластинками, і продовжуємо готувати. Як тільки картопля запеклася, можна знімати з вогню. Подавати після того, як страва охолоне.

    Є ще оригінальне страва – картопля з м’ясом в горщику. Спочатку беремо м’ясо, можна свинину чи яловичину. Нарізаємо не крупно, але і дрібнити не треба, і попередньо обсмажуємо на сковороді. Адже час приготування м’яса і картоплі різний. Також обсмажуємо цибулю. Потім всі компоненти складаємо в горшочек, картоплю класти сирої. Не забувайте посолити і поперчити. Закриваємо горнятко і ставимо в духовку для випікання. Можна замість кришок взяти звичайне тісто і закрити їм зверху горщик. Разом з готовністю картоплі з м’ясом, буде готове і тісто (у вигляді коржа). Картопля з м’ясом, сготовленная таким способом, буде набагато смачніше, ніж приготовлена на сковороді.

    З цієї статті ви дізналися кілька способів приготування картоплі з м’ясом. Сподіваюся, це буде корисно.