Красиво сервірований стіл, біла скатертина, святкові серветки. За столом – ошатні люди, які очікують «гаряче». Сьогодні в меню – відбивні. І вже в передчутті хтось крутить вилку, готуючись відрізати шматочок ніжного м’яса від гарячої, сочащейся котлети, издающей такий спокусливий аромат …

Картина маслом, як говориться. А початок-то відбивною як одного із способів приготування м’яса дуже прозаїчно і апетиту практично не викликає. Винайшли відбивні ковбої, укладають провізію під сідло і, відповідно, відбивати м’ясо під час скажених гонок. Але це в минулому, сьогодні коней для створення смачного блюда не приваблюють – воліють користуватися кулінарним молотком, який чудово перетворює шматочки м’яса в заготовки для всіма улюблених котлет. Однак це тільки початок, бо сьогодні існує ціла наука про те, як готувати свинячі відбивні.

Соковиті відбивні зі свинини вийдуть тільки в тому випадку, якщо м’ясо підібрано правильно. Шматочки не повинні містити багато жиру – він зробить котлету жорсткіше, та й є жир ніхто не захоче. Крім того, відбивати нарізану свинину потрібно тільки по волокнах, а не упоперек їх, інакше напівфабрикат втратить свій товарний вигляд. Відбивати м’ясо потрібно практично до «прозорості» для того, щоб воно швидко змогло прожаритися. Нарешті, відбивна буде чудовою, якщо паніровка не «заб’є» основу страви – ніжне м’ясо. Крім того, шар панірування не повинен бути товщі шару самої котлети. Це в короткому викладі правила створення відбивної. А тепер – рецепти.

Свинячі відбивні. Рецепт простий, але пікантний. Підготовка до приготування – традиційна: відбиваємо, присолюємо, даємо час «охолонути». Далі кожну котлетку мачає спочатку в збите яйце, потім – в суміш тертого сиру і дрібно рубаних горіхів. Смажити котлети необхідно дуже швидко – 2-3 хвилини з кожного боку, інакше сир почне підгоряти. Якщо є відчуття, що м’ясо недостатньо готове, можна протушкувати все котлети відразу на дуже повільному вогні і з невеликою кількістю води-хвилин 7, не довше, інакше панірування розм’якне про втратить свій вигляд .. Готову страву можна посипати рубаною зеленню.

Свинячі відбивні. Рецепт оригінальний. Початок приготування страви знову традиційне: відбиваємо м’ясо, маринуємо його в перці і солі. Після підсмажування котлет їх знімають і відкладають убік. Далі на тому ж маслі необхідно обсмажити з невеликою кількістю кориці і цукру яблука, змішати їх з кислою капустою – це гарнір до відбивних. А тепер готуємо соус. Для цього змішуємо: стакан абрикосового варення, бренді в кількості 3 столових ложок і за смаком джонскую гірчицю, соєвий соус, імбирну пасту і червоний перець. Все це складаємо в пакет і добре струшуємо. Потім половина суміші залишається в пакеті, туди складається м’ясо і маринується протягом півгодини. М’ясо також необхідно часами струшувати. Решта суміш викладається на сковороду і кип’ятиться на повільному вогні, поки не загусне. Нарешті, останній акорд: відбивні смажаться на грилі хвилин 40, потім заливаються отриманої гарячою сумішшю. Ось такі незвичайні свинячі відбивні! Рецепт поєднав у собі, здавалося б, непоєднувані речі, але результат дійсно приголомшливий!

Свинячі відбивні. Рецепт для аерогриля. Для того, щоб паніровка не стікала вниз, необхідно обваляти відбивні спочатку в борошні, потім – у суміші яйця, молока і панірувальних сухарів. Дуже обережно викласти котлети на решітки аерогриля. Смажити при температурі 265 градусів протягом 15 хвилин. Іноді доводиться перевернути котлети, щоб нижня сторона трохи підрум’янилися. Подавати з овочами або пюре.

Який спосіб приготування відбивних вибрати – вирішувати Вам. Але смак буде приголомшливий в будь-якому випадку! Смачного!