Смачних, а головне дуже корисних продуктів зараз багато. Найчастіше під цю категорію потрапляють фрукти, овочі і т. д. – словом, все, що має рослинне походження. Але й м’ясні продукти є дуже корисними, особливо якщо їх правильно приготувати. Лідируюче місце серед корисних продуктів для нашого організму займає, звичайно ж, печінка. Печінка містить величезну кількість вітамінів і мінералів, а також дефіцитні амінокислоти, макро-і мікроелементи, в яких наш організм потребує майже так само, як в кисні. Тому лікарі рекомендує саме цей продукт дітям і вагітним жінкам.

Страви з печінки завжди були популярні, корисні і смачні. Їх існує досить велика кількість, щоб щось вибрати і урізноманітнити свій стіл і щоденне меню. Але печінка продукт специфічний, оскільки є таки субпродукти, тому вона має особливий запах і гірчинку. Когось це бентежить і викликає недовіру. Але всі ці нюанси легко вирішуються. Перед приготуванням шматочки цього продукту замочують у спеціальному маринаді або молоці. Від неприємного присмаку можна позбутися за допомогою гострих або ароматних спецій, а також сметани.

Страви з печінки готують в духовці, сковороді, мангалі. Цей продукт тушкують, смажать, запікають, роблять паштети і суфле. В готування кулінарних шедеврів йде печінку дуже багатьох тварин. Тут вже справа смаку кожного. Але кожна з них однаково корисна для організму і багата всім необхідним для підтримання здоров’я. Наприклад, куряча печінка допомагає нормалізувати стан шлунково-кишкового тракту, що містяться в продукті вітаміни покращують стан шкіри, сприяючи її відновленню. Підвищений вміст вітаміну В12 допомагає будувати кров’яні клітини і рятує від анемії. Щитовидна залоза отримує достатню кількість йоду, який допомагає боротися з токсинами і підтримувати здорову кров.

Ще один вид – це яловича печінка. Вона багата білком і вуглеводами, містить величезну кількість амінокислот, вітамінів, і мікроелементів, без яких не може обійтися організм людини. Калорійність продукту в декілька разів менше самої яловичини. У печінці міститься залізо, причому у великих кількостях. Тому її рекомендують в якості дієтичного страви для пацієнтів, які страждають анемією. Страви з печінки яловичини є популярними на нашому столі. Саме яловичину вибирають більшість господинь.

Ось кілька цікавих рецептів. Можна, наприклад, приготувати суфле з печінки. Для цього знадобиться півкілограма курячої печінки, 3-4 великих ложки борошна, також дві цибулини, дві морквини, два зубчики часнику і два яйця, близько 100 мл вершків 20% жирності і сіль. Для смаку можна буде додати свіжомеленого чорного перчика і 1 ложечку чебрецю. Після того як всі інгредієнти в зборі, можна приступати до готування.

Приготування:

  • печінка, морква, часник і цибулю пропускаються через м’ясорубку;
  • додаються яйця, вершки, борошно і спеції (додавайте, поки суміш не буде схожа на тісто для оладок);
  • тісто викладається на деко і запікається при температурі в 180 градусів (40 хвилин).
  • Також можна приготувати печінкові оладки. Для цього візьміть 300 гр. яловичої печінки, 1,5 ст. ложки борошна, 1 велику цибулину, 1 яйце.

    Приготування:

  • печінку, цибулину і зелень подрібнити;
  • змішати печінку із зеленню, цибулею, яйцем і борошном , приправити все перцем і сіллю;
  • смажити оладки потрібно приблизно по 2 хвилини з кожного боку (на рослинній олії).
  • Смачного!

    Якщо ви хочете продовжити свою красу і молодість, а також мати відмінний зір в похилому віці, то у вашому раціоні повинні бути присутніми страви з печінки тріски. Цей продукт збагачений вітаміном А і D, який уповільнює процес старіння шкіри. Також печінка тріски є джерелом риб’ячого жиру. Користь її полягає в тому, що вона знижує ризик серцево – судинних захворювань. Прилавки наших магазинів можуть похвалитися постійною присутністю консервованої печінки тріски, але цей продукт можна готувати і самостійно.

    Корисність печінки для організму людини очевидна. Не слід нехтувати цим продуктом у своєму раціоні, а навпаки – включайте страви з печінки в нього. Деякі вважаю печінку продуктом нижчої якості в порівнянні, наприклад, з м’ясною вирізкою. Але це хибна думка. Продукт багатий живильними речовинами, а також вітамінами. З цієї причини кулінари вважають печінку делікатесним стравою, лікарі ж рекомендують її у лікувальних і оздоровчих цілях. Другі страви з печінки – найпоширеніший варіант приготування продукту. Ви можете знайти величезну безліч рецептів і вибрати щось відповідне для себе і своєї сім’ї. Балуйте свій організм корисними речовинами, і він скаже вам «спасибі».