Пудинг – блюдо англійське, але прижилося в Росії чудово. У своєму початковому варіанті пудинг представляв собою щось між желе і масою «пташине молоко» – загалом, він виглядав гладкою, що колишеться від рухів масою, такою, яку ми з подивом бачили в мультфільмі «Том і Джеррі», але не розуміли ще, що це таке. І наші мами теж не мали уявлення про те, як приготувати шоколадний пудинг.

Сьогодні пудинги можна купити в кожному супермаркеті – цей ніжний десерт продається як в готовому вигляді, так і в стані напівфабрикату, в який потрібно «просто додати води »(ну, ще трохи прокип’ятити). Але, звичайно, жодне магазинне виріб не може перевершувати за своїми смаковими якостями ексклюзивний продукт, створений на приватній кухні. Отже, готуємо шоколадний пудинг!

Почнемо з традиційного в нашому уявленні десерту. 0,5 літра молока плюс 40 г кукурудзяного крохмалю і 4 столові ложки цукру – це все, що потрібно для основи ласощі. Шоколадним його робить, звичайно, какао – на зазначений обсяг молока буде потрібно всього дві ложки. Молоко кип’ятимо з цукром, а крохмаль, змішаний з какао, розчиняємо в невеликій кількості молока і вливаємо в основну масу. Розливаємо по формочках – і в холодильник! Все дійсно дуже просто. Якщо є бажання отримати шоколадний пудинг не в формочці, а на тарілці, як у мультфільмі, то необхідно швидко опустити форму в гарячу воду, перевернути догори денцем і акуратно зняти. Прикрашати пудинг не обов’язково, але якщо вже дуже хочеться, то можна використовувати збиті вершки і тертий шоколад.

Наступний варіант – типово англійський. Напевно, не всі знають, що справжній пудинг не запікають в духовій шафі – його варять! Увага! Варимо шоколадний пудинг з апельсином. Спочатку готуємо начинку: у киплячу воду опускається апельсин на 10 хвилин, У цей час в розтоплене вершкове масло (85 г) додаємо темний шоколад (55 г) і ретельно перемішуємо. Окремо змішується маса з 170 г борошна млинців, 2 столових ложок молока, 170 г цукру і 55 г какао. Обидві маси з’єднуються і перемішуються до отримання однорідного тіста. Тепер його третю частину виливаємо у форму, обережно опускаємо туди ж апельсин, попередньо проколовши його з усіх боків зубочисткою.

Зверху апельсин змащується маслом і посипається цукром, потім заливається залишилася масою. Пудинг вариться у формі, опущеної в каструлю з киплячою водою під жароміцної папером або плівкою. Вода повинна доходити до середини пудингу, тому по мірі википання її необхідно доливати. Готове ласощі можна полити кремом або вершками, і ось тепер настав час для традиційного: «Ваш пудинг, сер!»

А цей рецепт – для тих, хто любить все найсучасніше. Геть довгий приготування! Даєш мікрохвильовку! Спочатку готуємо шоколадну масу: на 2 склянки води – по склянці коричневого цукру і волоських горіхів плюс ваніль за смаком. Все це готується в мікрохвильовій печі до легкого загусання. У цей час створюємо тісто: готується воно дуже легко – всі інгредієнти беруться в кількості 1 склянки. Отже, какао, борошно, олія, молоко і цукор обережно змішуються, можна додати трохи солі і розпушувача тесту. Готовий пудинг з мікрохвильовки виливається на отриману масу і знову отпраляется в мікрохвильову піч. Час приготування – не брльше 12 хвилин. Подавати теплим, можна посипати зверху горіхами. Досить оригінальний і нестандартний рецепт – але шоколадний пудинг в цьому варіанті так само чудовий, як і в попередніх!

Сподіваємося, що тепер Ви знаєте відповідь на питання про те, як зробити шоколадний пудинг. Залишається тільки додати, що в разі створення традиційного вареного ласощі начинку можна вибирати різну, а замість мікрохвильовій печі використовувати аерогриль або духову шафу. Смачного!