Серце ще з давніх часів вважалося особливим інгредієнтом, тому як його не було в такій кількості, як, наприклад, м’яса. У наші дні ситуація дещо змінилася і для нас цей продукт більш доступний. Можливо, саме тому, сьогодні серце є інгредієнтом, який зустрічається в багатьох стравах. Але коли такий продукт знаходиться під рукою, мимоволі починаєш замислюватися про те, чого б такого незвичайного з нього приготувати. Щоб ви не думали більше над цим питанням, пропонуємо вибрати один із запропонованих салатів, який неодмінно вам сподобається.

Салат з серця з чорносливом

Список інгредієнтів, які знадобляться для цього салату:
• два свинячих серця
• сто грам твердого сиру
• пара морквин
• п’ять яєць
• двісті грам чорносливу
• дві цибулини
• майонез (за потреби)
• рослинна олія для смаження
• сіль, цукор і оцет (орієнтуючись на власний смак)
• тепла вода

Як приготувати цей салат з серця:

1. для початку потрібно гарненько помити серця і відварити їх у підсоленій воді.
2. паралельно варимо яйця. Після чого охолоджуємо їх і нарізаємо на дрібні кубики.
3. цибулю чистимо й нарізаємо півкільцями, а потім маринуємо в оцті з додаванням теплої води, солі та цукру.
4. морквину добре миємо, чистимо й нарізаємо тоненько соломкою (можна просто натерти на тертці). Потім обсмажуємо її на рослинній олії.
5. запарюємо чорнослив і ріжемо його на невеликі шматочки.
6. відварені серця також нарізаємо на невеликі шматочки.
7. сир натираємо на тертці (за бажанням, можна на середній або дрібній).
8. змішуємо яйця, серця, чорнослив і сир. Потім додаємо всі інші продукти і добре заважаємо.
9. в кінці заправляємо майонезом, і можна подавати на стіл.

Якщо ви хочете зробити приємний сюрприз своїм близьким і порадувати їх чимось смачненьким, тоді приготуйте салат з серця, рецепт якого ми вам запропонуємо.

Салат з яловичого серця з додаванням волоських горіхів

Необхідні продукти:
• півкіло яловичого серця
• 250 грам маринованих грибів
• одна цибулина
• два зубчики часнику
• сто грам сиру
• пачка майонезу
• 50 грам горіхів
• один червоний солодкий перець
• трохи зелені

Процес приготування:
1. відварюємо серце в злегка підсоленій воді приблизно 2:00. Після цього ріжемо його маленькими шматочками.
2. цибулю очищуємо та нарізаємо тоненько кільцями. Потім трохи обсмажуємо в соняшниковій олії.
3. гриби повинні бути дрібними. Якщо трапляються великі, тоді краще подрібнити.
4. сир натираємо на тертку.
5. часник подрібнюємо ножем.

Цей салат з серця краще робити шарами (хоча можна просто перемішати і заправити майонезом):
1 шар – кубиками нарізане серце
2 шар – кільця смаженої цибулі
3 шар – гриби
4 шар – тертий на тертці сир
5 шар – майонез з часником.
Останній шар прикрашаємо шматочками перцю, зеленню і посипаємо горіхами
Якщо залишаються інгредієнти можна ще раз повторити по порядку всі верстви.

Якщо у вас немає багато часу, щоб виготавлівать салати, але при цьому потрібно чимось пригостити гостей, тоді приготуйте наступний салат з серця. Він відрізняється тим, що не вимагає особливих інгредієнтів і при цьому легко готується. Поки варяться серця, ви запросто зможете навести марафет у квартирі і привести себе в порядок, при цьому гості не залишаться голодними.

Салат з курячим серцем

Для цього салату вам буде потрібно:
• півкіло курячих сердець
• одна цибулина
• одна столова ложка 9% оцту
• майонез
• сіль
• перець

Процес приготування салату:

1.

серця відварюємо в злегка підсоленій воді, а потім нарізаємо тоненько соломкою або кружечками (орієнтуйтеся на власний смак).
2. нарізаємо півкільцями цибулю і додаємо в нього оцет і воду. Даємо постояти приблизно п’ять хвилин і зливаємо.
3. змішуємо серця з цибулею, солимо, потім перчимо і заправляємо майонезом.
4. даємо салату трохи настоятися (хоча б півгодини).

Сподіваємося, що серед наших рецептів ви обов’язково знайдете той салат з серця, який вам сподобається і стане невід’ємним атрибутом вашого святкового столу. Смачного!