Про таке кулінарному оформленні, як салат в тарталетках, росіяни дізналися не так давно. І відразу цей підхід до сервіровки столу набув особливої популярності у домогосподарок і професіоналів. Більш того, тарталетки стали просто незамінні в тому випадку, якщо гостей потрібно нагодувати на пікніку. Тепер їх можна придбати практично в будь-якому великому супермаркеті або ж спекти самій.

Найсмачнішим і апетитним способом приготування тіста для них буде сирний рецепт тарталеток. Для цього потрібно буде узяти сто грамів твердого сиру, склянка борошна, половину пачки вершкового масла, трохи солі і яєчний жовток. Всі інгредієнти перемішуються, але потрібно мати на увазі, що олія повинна бути м’яким. Отримане тісто треба залишити на півгодини, а потім вже тільки починати випікати кошичка.

Одним із самих смачних і вишуканих страв є “Салат з креветками в тарталетках”. Для того щоб його зробити, потрібно буде підготувати всі інгредієнти. Відварені яйця нарізати невеликими кубиками і висипати в глибоку тарілку. У неї ж потерти крупно сир “Моццарелла”, покласти великі і нерезанние креветки, а також кубики дрібно нарубаного жовтого болгарського перцю. Тепер потрібно буде підготувати часникову заливку. Для цього в майонез додати роздавлений часник і трохи солі. Цим соусом заправити салат і розкласти його по тарталетки. Кожну кошичок прикрасити цілої креветкою, червоною ікрою або гілочкою петрушки.

Відмінним варіантом для тпразднічного столу або недільного обіду є “М’ясний салат в тарталетках”. Для його приготування потрібно нарізати свинину і яловичину (1:1) невеликими кубиками, додати сіль-перець і гарненько обсмажити в невеликій кількості олії з додаванням води. У цей час підготувати всі інші інгредієнти: сирі шампіньйони і огірки порізати соломкою, цибулю – невеликими шматочками, а моркву крупно натерти. Тепер в іншій сковороді зробити піджарку з моркви, грибів і цибулі. Всі остудити і перемішати з майонезом. Залишити салат на 1:00 для того, щоб він настоявся, і розкласти по тарталетки. Прикрасити можна маслинами або оливками.

Дуже смачним і оригінальним буде “Теплий овочевий салат”, сервірований в тарталетках . Потрібно відварити моркву, остудити і нарізати невеликими кубиками. Шматочки печериць обсмажити у вершковому маслі, а зелень дрібно нарубати. В окремій мисці перемішати морква, охолоджені печериці, зелень, консервований зелений горошок і додати майонез. Тепер потрібно буде розкласти його по тарталетки, але не з гіркою. Зверху потрібно буде вилити перепелине яйце, трохи посолити і відправити їстівну “тару” на деко в розігріту духову шафу. Готувати в духовці потрібно близько п’яти хвилин.

Можна запропонувати гостям і самий простий і дуже апетитний салат, який буде відмінно поєднуватися з такими смачними “міні-тарілочками”, – це “Сирний салат в тарталетках”. Будь сир (можна м’який, твердий і навіть бринзу) потерти дрібно, також вчинити з вареними яйцями, розчавити часник. Тепер перемішати всі інгредієнти з майонезом і заповнити салатом кошики.

Изумительно буде виглядати на святковому столі “Салат в тарталетках” Світлофор “. Для нього потрібно порізати відварене м’ясо краба або крабові палички досить крупно. Нарубати невеликими кубиками четвертинки соковитого болгарського перцю, червоного, жовтого і зеленого кольору. Також вчинити з маринованим і свіжим огірком і вареним яйцем. Тепер потрібно всі інгредієнти перемішати.

Можливе додавання в такий салат консервованої кукурудзи. Отриману суміш розкласти по тарталетки. Для того, щоб салат став привабливим для дітей, потрібно буде на поверхню викласти за допомогою шматочків болгарського перцю світлофор.

Ось і все. Можна розставити салатики в тарталетках на святковий стіл, покласти гаряче і гарнір. І йти зустрічати гостей.