Салати – найпопулярніша страва на всі свята. Вони не тільки поживні, але й смачні. Салат «Обжорка» не відноситься до числа традиційних страв, таких як олів’є або салат під шубою. Однак неординарне поєднання типових продуктів робить його не просто смачним, а неймовірно апетитним. Компоненти салату можна замінювати і підбирати залежно від наявних продуктів. Ця особливість страви робить його унікальним. На приготування знадобиться всього 40 хвилин, а приємний смак запам’ятається ще надовго. Пропоную поглянути на рецепт. Салат «Обжорка» виправдає тимчасові витрати. Дане блюдо відноситься до числа незвичайних гарячих салатів.

Для того щоб приготувати цей салат, будуть потрібні наступні продукти:

– м’ясо (для любителів своєрідною кухні можна приготувати салат «Обжорка» з печінкою),

– печериці,

– свіжі огірки,

– морква ,

– майонез.

В якості м’яса можна використовувати курячу грудку, яловичину або свинину. Всього для приготування страви необхідно триста грамів відвареного або копченого м’яса. Також варто підготувати сирі або консервовані печериці, при цьому вкрай важливо, щоб вони були без приправ. Приготуйте два свіжих огірка і сто п’ятдесят грамів моркви. Заправляється салат майонезом і присмачується приправами за смаком.

Для початку приступаємо до приготування м’яса. Якщо воно сире, його необхідно відварити у підсоленій воді, а потім нарубати невеликими кубиками. Коли вона охолоне, обсмажте його на сковороді до утворення золотистої скоринки. Якщо для приготування страви ви використовуєте копчене м’ясо, то його також необхідно нарізати кубиками й обсмажити. Далі черга печериць. Їх слід дуже добре вимити, якщо ви купували гриби на вагу, і нашаткувати пластинками. При покупці консервованих грибів їх просто необхідно обсмажити в маслі до того моменту, як вони не придбають легку золотисту скоринку. Огірки нарізаємо дрібними кубиками. Якщо огіркова шкірка гірчить, її можна тонко зрізати. Морквина для салату повинна бути замаринувати по-корейськи. Салат «Обжорка» буде більш пікантним, якщо морква буде гострою, а не солодкої. Так як часто корейська морква буває длинно нарізаною, її необхідно також дрібно нарізати, як і огірки. Хоча деякі господині вважають за краще залишати її такою, якою вона буває в продажу. Всі інгредієнти змішати між собою і заправити майонезом. Можна злегка посолити або поперчити.

І ще кілька порад наостанок. Для того щоб салат «Обжорка обійшовся вам недорого, слід щоб уникнути надлишку масла на продуктах викладати м’ясо з печерицями після обжарювання на тарілку, покриту серветкою. Вона вбере залишки олії. Не варто зловживати соняшниковою олією, його повинно бути якомога менше. І тільки після цього обсушування всі інгредієнти можна змішувати. Майонез необхідно додавати в салат, коли компоненти трохи охололи, адже при гарячих продуктах існує висока ймовірність того, що майонез може згорнутися.

Що стосується оформлення страви для святкового столу, то тут існує безліч оригінальних способів. Якщо ви поспішаєте і робите салат «Обжорка» по-швидкому, можна подавати його у звичайній великий піалі. Однак піала не повинна бути темною, інакше яскраві інгредієнти салату просто втратять свою привабливість.

Деякі господині знаходять неординарний підхід до прикраси цієї страви. Вони викладають салат шарами. Перед тим як викласти салат на блюдо, з картону формується високий круг (своєрідна форма). Потім всі компоненти в довільній формі по черзі викладаються на блюдо, на якому встановили форму. Кожен шар промащується майонезом. Коли форма з картону забирається, салат набуває циліндричний вид. Не зайвими будуть прикраси із зелені та лимона. Все залежить виключно від фантазії господині і її можливостей.

Поле для експериментів тут просто безмежно.