Поза всяких сумнівів тунець стає королем столу, як тільки з’являється блюдо з ним на святковому бенкеті. Ця триметрова рибина є справжнім джерелом вітамінів і корисних речовин, в м’ясі тунця міститься така кількість фосфору, що вчені і університету США запропонували ввести цю рибу в щоденний раціон харчування студентів і співробітників університету. Дієтологи стверджують, що тунець, рецепти його містять – пожива для розуму. Неймовірно смачні ті страви, у складі яких є риба тунець, рецепти з нею передаються протягом століть з покоління в покоління, але не тільки її смак полонить покупців. До прекрасним смаковим якостям додається той факт, що в даній рибі міститься багато вітаміну D, селен, натрій, калій, Омега-3, які настільки важливі для грамотної роботи людського організму.

Оскільки дана рибка вимагає до себе особливо відносини і способу приготування, найчастіше покупці воліють консервований тунець, який чудово вписується в багато страви, особливо якщо справа стосується салату. До всього іншого, тунець є одним з тих рідкісних видів риб, які зберігають всі свої корисні властивості при консервуванні.

З тунцем в питаннях приготування їжі можна робити практично все, що завгодно, адже де використовується тунець, рецепти ті завжди вдадуться на славу. Тунця і смажать на решітці, і гасять, і варять і додають у салати, взяти, наприклад, стандартний туніський салат, до складу якого входять: тунець, лимон, огірки, помідори, прянощі, оливкова олія. Все це дрібно ріжеться, перемішується і заливається декількома ложечками масла оливи.

Для супу з тунця нам знадобиться: свіжий тунець – рецепти з цією рибкою просто не можуть без неї обійтися, логічно. Отже, інгредієнти: картопля – пара штук, цибулина, селера, молоко, морква, петрушка, борошно, спеції. Дрібно кришимо цибулю і обсмажуємо його на середньому вогні до золотавого кольору. Поки цибулька підсмажується, нарізаємо всі овочі і кидаємо їх у киплячу воду, а слідом і цибулю. Через 15-20 хвилин, коли овочі вже досить м’які, кладемо порізаний на кубики тунець, додаємо кілька столових ложок свіжого нежирного молока, солимо, перчимо. Тепер розводимо в невеликій кількості молока борошно (1-1,5 столові ложки) і додаємо в суп, ретельно перемішуємо і варимо ще хвилин 15 до повної готовності. Перед подачею супу до столу неодмінно покришите в тарілку свіжу ароматну зелень петрушки.

Отже, ключовою гість нашого сьогоднішнього столу – тунець, рецепти з ним завжди легкі у виконанні, але це ніяк не впливає на якість страви. Одне з найпростіших блюд – салат з тунця, для якого нам знадобиться банку консервованого у власному соку тунця, середня цибулина, болгарський перець, кілька курячих яєць, оливкова олія або майонез – за смаком. Заздалегідь ставимо яйця варитися круто. Ретельно розминаємо виделкою шматочки тунця в тарілці. Ріжемо тонкими колечками нашу цибулинку, в довільній формі так само ріжемо перчик. До того часу яйця вже повинні були зваритися, охолоджуємо їх крижаною водою, щоб шкаралупа краще сходила, чистимо й нарізаємо квадратиками. Всі інгредієнти перемішуємо – салат готовий! Залишилося тільки заправити тим, що любите, і подавати до столу. До слова, цей салат можна намазувати й на хліб, тоді виходить відмінний і ситний бутерброд.

Тунець під томатним червоним соусом готується так само просто, знадобиться 4 шматочки тунця, помідор, борошно.

Шматочки рибного філе обвалюють у борошні і смажимо з обіх сторін на розігрітій олії, після чого кладемо в цю ж сковороду порізану цибулю. Тепер чистимо і ріжемо на квадратики помідори, кладемо туди ж і тушкуємо до тих пір, поки не википить більша половина рідини. Додаємо спеції за смаком. Подаємо шматочок риби, политої соусом, в якій вона смажилася.

Сьогодні ми дізналися кілька страв, де фігурує тунець, рецепти ці обов’язково потраплять у розряд коханих, як тільки ви їх спробуєте!