Куряче яйце дуже корисно. У якому б вигляді ми його не вживали, воно все одно смачне і корисне. Курячі яйця використовують в приготуванні супів, салатів, їдять просто так. Як варити яйця, думаю, знають всі, але деякі тонкощі в їх приготуванні, все-таки є. У цій статті піде мова саме про них.

Яйця варяться круто, некруто, в мішечок, їх можна смажити, вживати сирими. Не так часто, але все-таки готують яйця-пашот. З цим методом варто повозитися. Він трохи складніше, ніж звичайна варіння. Яйця є в деяких стравах основним компонентом. Особливо це застосовно до різних салатів. Наприклад, салат олів’є, або зимовий салат, без курячих яєць, зварених круто, втратить всю смакову привабливість. Тепер про те, як зварити яйце круто, а не некруто або в мішечок.

Перед тим, як почати варити яйце, його слід добре промити, краще в теплій воді. І ще, після того, як купили яйце, мити його відразу не треба, щоб уникнути порушення цілісності шкаралупи, і їх швидкого псування. Тому – мити тільки перед самою готуванням. Не кидайте яйце відразу в каструлю з водою, тільки що діставши його з холодильника – воно дасть тріщини. Даємо йому трохи витримки при кімнатній температурі.

Є такий нюанс, про яке не всі знають. Як зварити яйце, щоб зберегти його цілісність? Треба проткнути його голкою з більш круглої боку. Тепер просте питання, яке цікавить багатьох: скільки по часу варити яйця, щоб добитися необхідного стану. Для цієї мети можна засікти час по таймеру, і, як тільки він подасть сигнал, одразу вимикайте вогонь. Час варіння свіжого яйця повинно бути довше на пару хвилин, ніж хранившегося довго. Зазвичай курячі яйця круто варять протягом десяти хвилин, яйця всмятку – п’ять хвилин, якщо хочете зварити яйце в мішечок – три хвилини. Після того, як яйця зварилися, їх треба опустити в холодну воду для того, щоб чистити було легко. Шкаралупа буде зніматися швидко, і великими ділянками.

Тепер детальніше про те, як варити яйця круто. Їх треба опустити в киплячу воду, яку можна підсолити для підвищення температури кипіння. Вода повинна закривати яйця повністю. Варити протягом 9-10 хвилин. Переварювання чревато тим, що вони придбають зайву Тугість і твердість. Вживати можна як окремо, так і використовувати в салатах.

Як варити яйця всмятку. Яйце, зварене некруто, являє собою, як би недоварена білок, що має рідку консистенцію, жовток теж не доварюють до кінця. Такі яйця промені є десертною ложечкою.

Промиваємо яйця і кладемо їх в окріп. Варимо протягом 4-5 хвилин. Вода повинна повністю приховувати вміст каструльки. Якщо води менше, ніж належить і вогонь слабкий, варимо довше. Щоб яйця після зняття з вогню не продовжували варитися, їх слід залити холодною водою.

Розглянемо спосіб, як варити яйця-пашот. Тут процес приготування складніше, ніж традиційна варіння. Справа в тому, що такий вид приготування яєць увазі їх готування без шкаралупи.

У каструльку з водою або з бульйоном обережно виливаємо попередньо розбиті яйця. У бульйон або воду треба додати оцту і солі – до смаку. Краще буде, якщо пошированние свіжі яйця, яким не більше чотирьох діб. Перед приміщенням в киплячий бульйон, яйця повинні бути охолоджені.

Варити треба на повільному вогні, протягом 3 хвилин. Якщо вогонь сильний або часу на пошірованіе пішло більше, наша страва зіпсується, тобто білок зруйнується. Далі дістаємо шумівкою готовий продукт, кладемо на якийсь час в холодну, трохи підсолену, воду. Після цього страву можна ставити на стіл.

Яйця, приготовані таким способом, стають плескатими. Жовток – у вигляді щільного кремоподібного освіти.

Таким чином, з цієї статті ви дізналися, як варити яйця, з чим їх їдять, в яких блюдах вони є головним інгредієнтом.