Куряче філе вважається кращою частиною курки, це біла м’ясна м’якоть, яку беруть з курячої грудки. Багато кулінари цінують куряче філе саме за смакові якості цієї частини тушки і можливість приготувати величезну кількість страв з цього м’яса. Найголовніший секрет приготування страви з курячого філе полягатимуть у часі теплового впливу на продукт. Справа в тому, що грудка готується дуже швидко, при правильному підході вона не втрачає свої найцінніші властивості – ніжність і соковитість.

Страви з курячого філе чудово підходять при дієтичному харчуванні – куряча грудка практично не містить жиру. Курячу грудку ще називають «білим» м’ясом, вона містить багато корисних мікроелементів: цинк, кобальт, фосфор, магній, і вітамінів: В6, В12, РР, а також величезна кількість білка – майже 24 грама на 100 грамів продукту.

Страви з курячого філе можна готувати способом варіння, смаження, тушкування. Варити філе молодого курчати слід не більше 20 хвилин після закипання, тоді воно залишиться ніжним і м’яким. Якщо курка старкувата, то варити її краще не менше півтори години. Варену курячу грудку вживають як самостійне блюдо, з неї готують салати, закуски. Смажене куряче філе бажано перед приготуванням маринувати, для цього ідеально підходить соєвий соус, гірчиця, майонез. Добре виходить куряча грудка, смажена в клярі або панірувальних сухарях. Гасити куряче філе можна відразу з гарніром, це дуже зручно – курка і овочі відмінно доповнюють один одного.

«Піджарка з курячого філе» , рецепт приготування.

– куряче філе – шістсот грамів;

– цибуля – дві головки;

– цвітна капуста – невеликий качан;

– морква – дві штуки;

– зелена квасоля (можна заморожену) – сто грам;

– білокачанна капуста (молода) – невеликий качан;

– кукурудза консервована – три столові ложки;

– тертий корінь свіжого імбиру – дві чайні ложки;

– соєвий соус, спеції, оливкова олія.

Свіжу курячу грудку нарізати смужками. Моркву очистити і нашаткувати брусочками, цибулю – півкільцями. Цвітну капусту розібрати на дрібні суцвіття, білокачанну – тонко посікти. Розігріємо масло в сковороді і швидко обсмажити куряче філе до золотистого кольору. Виймемо шумівкою в сторону. В цей же масло кинемо імбир, цибуля та морква, гарненько обсмажити. Потім кинемо з сковороду капусту, згасимо близько десяти хвилин. Потім в овочі повернемо куряче філе, кілька ложок кукурудзи, соєвий соус і спеції за смаком. Гарненько перемішаємо і подамо на стіл в гарячому вигляді.

Шашлик із курячого філе “Святковий” на шпажках , рецепт приготування.

– куряче філе

- Один кілограм;

– цукіні або кабачки (невеликих) – два-три штуки;

– свіжі шампіньйони (маленького розміру) – десяток;

– помідори чері – десяток;

– овочевий бульйон – сто п’ятдесят мілілітрів;

– рослинна олія, майонез, кетчуп, лимонний сік, спеції та зелень – за смаком.

Куряче філе необхідно гарненько обмити і обсушити паперовими рушниками або серветками. Потім наріжемо невеликими шматочками, які буде зручно надягти на дерев’яні шпажки. Замарінуем м’ясо в суміші майонезу, кетчупу і лимонного соку, посолити і попсовані. Займемося овочами. Цукіні або кабачки вимити й нарізати кругляшки. Помідори чері вимити й обсушити. Печериці очистити від шкірки або добре вимити і висушити. Всі овочі підсолити, посипати запашним перцем, можна збризнути лимонним соком.

Візьмемо шпажки і почнемо нанизувати почергово – куряче філе, помідор черрі, цукіні або кабачок, печериця і так далі. Візьмемо глибоку сковороду, наллємо побільше рослинного масла і розжарити його. Обсмажимо шашлички в олії протягом десяти хвилин. Приберемо поки шпажки з овочами і м’ясом на блюдо. А в сковороду, в якій обсмажувалися шашлички, відправимо бульйон, трохи кетчупу. Доведемо до кипіння і додамо спеції. У киплячий соус повернемо шпажки з курячим філе і овочами і будемо гасити на маленькому вогні близько десяти хвилин. А поки підготуємо соус – змішаємо майонез з дрібно посіченою зеленню і соком лимона. Коли шашлички будуть готові, викладемо їх на блюдо і поллємо майонезним соусом.

Страви з курячого філе безсумнівно порадують ваших близьких. СМАЧНОГО!