Багато хто любить корейську моркву за її пікантний смак і надзвичайно привабливий сонячний вигляд. Крім того, вона повна вітамінів і корисних мінералів. Господині цінують її за те, що з нею можна подавати будь-який гарнір і навіть використовувати в якості самостійної закуски. Одним словом, корейська морква нікого не залишає байдужим. Але як ще можна застосувати цю корейське блюдо, щоб внести різноманітність у раціон сім’ї? Пропонуємо вашій увазі найцікавіші салати з корейської морквиною.

Салат з корейської моркви та курки

Дуже простий салат, і робиться легко, але надовго запам’ятовується тим, хто його скуштував.

• Відваріть курячу грудку (приблизно 300 г) в злегка підсоленій воді. Остудивши, наріжте на невеликі шматочки. У цьому рецепті морква буде доповненням, а акцент потрібно зробити на курці. Тому шматочки грудки повинні бути не дуже дрібними, щоб домінувати в салаті.

• Один м’ясистий болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжки. Наріжте кубиками. Колір перцю підбирайте так, щоб салати з корейської морквиною були ще більш яскравими і нарядними.

• Змішайте перець, м’ясо курки і корейську моркву (приблизно 150-200 г). Присоліть, заправте майонезом і добре переміщайте.

• Трохи зелені петрушки або кропу прикрасить салат.

Салат з корейською морквою і грибами

Корейська морква прекрасно поєднується з маринованими грибочками. При цьому навіть не обов’язково використовується майонез для заправки, тому що такий салат виходить і без цього дуже соковитим. Для цього візьміть готову моркву (800 г) і мариновані грибочки (бажано опеньки, 200 г). Дві цибулини наріжте колечками і обсмажте до золотого кольору на рослинній олії. Все змішайте в мисці (цибулю разом з маслом, в якому він смажився). Якщо морква тільки приготована, то залиште салат на ніч в холодильнику для остаточного маринування. Якщо корейська морква вже готова, то можна цей салат подавати відразу ж на стіл.

Якщо ви віддаєте перевагу смажені гриби, то спробуйте такий рецепт. На 400 г корейської моркви візьміть 300 г шампіньйонів, обсмажених на вершковому маслі. Все з’єднайте разом і заправте майонезом. До цього варіанту добре підійде і куряче м’ясо (приблизно 1 грудка).

Листкові салати з корейської морквиною

любите ви «Мімозу»? Якщо так, то спробуйте її оригінальний варіант з пікантною морквою по-корейськи. Розімніть виделкою банку сардин і викладіть рибку на овальне блюдо. Одну цибулину, нарізану тонкими кільцями, залийте окропом і додайте трохи цукру – це потрібно, щоб цибуля не гірчить. Відварені в мундирі 3 картоплини остудіть і натріть на тертці. Окремо на дрібній тертці натріть 5 білків і 5 жовтків. То ж виконайте з твердим сиром (приблизно 150 г). Дрібно наріжте пучок кропу.

Тепер на рибу шарами укладайте компоненти салату в такій послідовності, не забуваючи перемащуємо їх майонезом: цибуля, картопля, корейська морквина (приблизно 150 г), терті яєчні білки, банка консервованої кукурудзи, сир . Прикрасьте салат гілочкою мімози. Цілі гілочки кропу розкладіть на поверхні страви у вигляді листя і насипте стружку яєчних жовтків у вигляді суцвіть. Цей салат вразить усіх своєю незвичністю і красою.

Салати з корейською морквою залишають великий простір для творчості домашнього кухаря. Подумайте, можливо, у вас є свої улюблені продукти, які могли б гармонійно поєднуватися з нею. Чи любите ви волоські горіхи, креветки, макарони, апельсини, кальмари або щось ще? З печінкою, мовою, шинкою або іншим м’ясом салати з корейської морквиною будуть просто чудовими. Можливо, вам захочеться використовувати відразу всі ці продукти. Ви самі можете створити рецепт свого фірмового салатик, в якому братиме участь корейська морква, і пригощати ним своїх друзів.