У кожного з нас своє ставлення до пекінської капусти. До недавніх пір у нас її взагалі не сприймали як овоч. Є білокачанна капуста, що може бути краще. І все ж ті, хто пробував пекінка, розумів, що любити цей овоч є за що. А потім дуже багато стали говорити про її користь і багатому вітамінного і мінерального складу. Загалом, народ зрозумів, що пекінська капуста багато в чому перевершує білокачанну. Сьогодні навіть пристойна ціна на продукт не зупиняє тих, хто хоче приготувати смачні та корисні страви з пекінської капусти, розведенням якій вперше зайнялися жителі Пекіна.

З пекінської капусти можна зробити найрізноманітніші страви, в тому числі і салати. До речі, вони ж користуються найбільшою популярністю. Рецепти салатів з пекінської капусти – це джерело вітамінів, незабутнього смаку і незвичайного поєднання різноманітних продуктів. Пекінка містить велику кількість аскорбінової кислоти, має тонкий смак, щось середнє між смаком салату і звичайної капусти. Змішавши її з крабовими паличками, креветками, яйцями, різним овочами і багатьом іншим, ви отримаєте смачні салати, якими зможете порадувати своїх рідних і близьких.

Рецепти салатів з пекінської капусти

Крабовий салат з пекінською капустою

Варіант 1

Інгредієнти: пекінська капуста 200 г, консервована кукурудза 200 г, 1-2 зубчики часнику, сушений і свіжий кріп, 200 мл сметани, сіль і перець за смаком.

Приготування: капусту наривається шматочками або нарізаємо, але не дуже дрібно. Змішуємо з консервованою кукурудзою, додаємо трохи свіжого і сушеного кропу. Зубчики часнику пропускаємо через чеснодавку і додаємо в салат. Заправляємо сметаною, додаємо до смаку сіль і перець.

Варіант 2

Інгредієнти: 200 г пекінської капусти, 200 г корейської моркви, банка консервованої кукурудзи, 200 г твердого сиру, майонез.

Приготування: капусту нашаткувати і змішати з корейською морквою і кукурудзою, додати натертий на крупній тертці сир, заправити майонезом.

Маленький секрет: особливий вишуканий смак салату можна додати, якщо додати сухарики білого хліба. І зробити їх краще всього самостійно, підсушивши в духовці або підсмаживши батон.

Салат з вареною ковбасою

Інгредієнти: половина качана пекінкі, 1 середня морквина, 1 цибулина, 200-250 г вареної ковбаси, 1 свіжий огірок, майонез.

Приготування: пекінську капусту нашаткувати, моркву натерти на крупній тертці, цибулину дрібно подрібнити, огірок нарізати кубиками. Змішати всі інгредієнти з шматочками нарізаної ковбаси, заправити майонезом.

Можете спробувати і наступні рецепти салатів з пекінської капусти:

Салат з пекінка і куркою

Інгредієнти: м’ясо курячої грудинки 500 г, 400 г пекінкі, 100 г сиру «Пармезан», жменя кунжутного насіння, майонез.

Приготування: м’ясо обсмажити на сковороді до появи золотистої скоринки. Капусту нашаткувати, змішати з куркою. Додати натертий сир і кунжутне насіння. Заправити майонезом або оливковою олією.

Салат «Цезар» з пекінською капустою

Інгредієнти: качан пекінської капусти, 3 невеликі курячі грудки, 150 г твердого сиру, 2 пачки сухариків з ароматом грибів, 1 зубчик часнику, 1 помідор, майонез.

Приготування: капусту нарізати, курку обсмажити на сковороді, сир натерти на крупній тертці. Все змішати, заправити салат майонезом, в який попередньо був видавлений зубчик часнику. Зверху прикрасити скибочками помідорів.

Багато рецепти салатів з пекінської капусти містять у собі крабові палички. Ось один з них:

Салат з пекінка і крабовими паличками

Інгредієнти: 200 г крабових паличок, 200 пекінкі, 1 банка консервованої кукурудзи, 1 цибулина, 3 яйця, майонез.

Приготування: пекінську капусти нашаткувати, змішати дрібно нарізаними крабовими паличками, подрібненою цибулею, порубаними яйцями. Заправити салат майонезом.