День народження – особисте свято кожної людини. Саме в цей день іменинника вітають рідні та близькі. І «винуватцеві торжества» теж хочеться порадувати дорогих йому людей. Тому святковий стіл зазвичай – витвір кулінарного мистецтва! І рецепти салатів на день народження завжди знадобляться!

Отже, власне, рецепти салатів на день народження.

Салат «Їжачок»

Для його приготування (на 4 порції) вам знадобляться: картопля, відварена в мундирі (4 штуки), філе куряче відварне (0, 4 кг), морква корейська (0, 3 кг), огірки свіжі (2 штуки середніх розмірів), цибуля ріпчаста (3 штуки середніх розмірів), майонез, рослинна олія для смаження.

Салат «Їжачок» слід викладати шарами в довгасте, не дуже глибоке блюдо . Кожен шар необхідно промащувати майонезом.

Перший шар – очищений і нарізаний дрібними кубиками відварену картоплю. Другий шар – нарізану півкільцями і обсмажений на рослинній олії цибулю. Третій шар – дрібно нарізане філе. Четвертий шар – нарізані дрібними кубиками огірки. П’ятий шар – корейська морква.

Для того щоб салат c повним правом міг називатися їжачком його слід соответствующе прикрасити. В даному випадку прикраса салату – мордочка з жовтка вареного яйця, натертого на дрібну тертку, вічка з чорного перцю і білка яйця і носик, наприклад, із журавлини. Голки цілком стерпно імітує корейська морква!

Салат «Соняшник»

Для приготування цього салату (на 4 порції) вам буде потрібно: відварна печінка птиці (0, 4 кг), твердий сир ( 0, 2 кг), відварені яйця (4 штуки), консервована кукурудза (1 банка), вершкове масло (0, 05 кг), чіпси (1 пакетик), майонез.

Приготування святкового салата «Соняшник» не займе багато часу. Цей салат найкраще викладати шарами в неглибоке кругле блюдо – щоб «соняшник» виглядав достовірніше. Кожен шар треба промащувати майонезом (тонкої «сіточкою»).

Перший шар – 2/3 печінки, натертої на крупній тертці (1/3 залишити на останній шар). Другий шар – натерте на крупній тертці охолоджене вершкове масло. Третій шар – сир, натертий на крупній тертці. Четвертий шар – яйця, натерті на дрібній тертці. П’ятий шар – кукурудза. Шостий шар – залишок печінки.

Тепер формуємо «соняшник». Верхній шар прикрашаємо «сіточкою» з майонезу і ставимо блюдо години на два просочуватися. Перед подачею на стіл по колу страви вставляємо чіпси в два ряди. «Соняшник» готовий!

Салат «Серцеїд»

Для приготування цього салату вам знадобиться: 1 кг відвареного серця (будь-якого), ріпчасту цибулю (0, 5 кг), моркву (0 , 5 кг), майонез, рослинна олія для смаження.

Серце слід нарізати соломкою, ріпчаста цибуля – півкільцями, а моркву натерти на крупній тертці. На рослинній олії обсмажити окремо цибулю та моркву. Потім всі інгредієнти змішати і заправити салат майонезом. Солити за смаком.

Салат «Азія»

Для приготування цього салату вам буде потрібно: ріпчасту цибулю (4 штуки), морква (0, 5 кг), солоні огірки (4 штуки) , відварна яловичина (0, 4 кг), оцет яблучний (1/2 склянки), томатний соус або кетчуп (2 столові ложки), часник (4 зубчики), рослинна олія для смаження, сіль, перець чорний.

Лук слід нарізати півкільцями, залити оцтом і залишити маринуватися на 30 хвилин. Тим часом моркву натерти на крупній тертці і обсмажити на рослинному маслі протягом 3 хвилин, потім додати томатний соус або кетчуп і тушкувати під кришкою 5 хвилин на повільному вогні. Часник пропустити через прес. М’ясо та огірки нарізати соломкою. Лук віджати і змішати всі інгредієнти. Солити і перчити за смаком.

Такий салат оцінять ті, хто колекціонує рецепти салатів на день народження без всюдисущого майонезу.

Ось такі салатики можна приготувати до дня народження. А для того щоб вже точно догодити всім гостям варто завчасно попросити у всіх запрошених рецепти салатів на день народження (або хоча б їх назви), які вони найбільше люблять і заготовити потроху кожного з них!