Приготування салатів, що, здається, може бути простіше?! Але і в рецептах цих начебто нехитрих страв багато секретів. Недарма французи кажуть, що жінка може створити з нічого не тільки сварку і капелюшок, але й салат. Дійсно, при приготуванні салату можна щосили фантазувати, додавати нові інгредієнти і нові заправки. Все залежить тільки від самої господині. Якщо підійти до процесу творчо, результат перевершить всі очікування.

Отже, приступаємо. Спершу запропонуємо вам універсальні рецепти салатів швидкого приготування. Ці страви потрібно готувати щодня, щоб урізноманітнити свій стіл. Готуються вони легко і швидко, і головне, привносячи в рецепт всякий раз щось інше, ви будете отримувати новий салат. До того ж для них не потрібно купувати дорогі продукти, обійшовшись мінімумом тих, що є в будинку.

Приготування салатів «на швидку руку» з ковбасних виробів

1-й рецепт: ковбасу (яка є в холодильнику) нарізати кубиками. Таким же чином подрібнити і свіжі помідор з огірком. Додавши сир тертий і сухарики, змішати все і майонезом приправити. Дати настоятися.

2-й рецепт: змішавши кукурудзу солодку і сервелат, дрібно нарізаний, приєднавши до них яйце варене і зелень рубану, заправляємо салат сумішшю майонезу та сметани.

Швидко готуємо салати з риби і морепродуктів

1-й рецепт: для салату потрібно філе оселедця і два яйця варених. Ріжемо ці інгредієнти дрібно, з’єднуємо, перчимо і солимо. Заправивши майонезом, перемішуємо і прикрашаємо зеленню. Цей салат повинен постояти хоча б годину.

2-й рецепт: дрібно рубані морська капуста і два варені яйця з’єднуються в салатник, поливаються трохи майонезом і змішуються

третій рецепт: сардини в маслі розминаємо виделкою.

До них додаємо рубані волоські горіхи. Готуємо соус для заправки. Для цього часникову головку пропускаємо через землянку і викладаємо в миску. Вливаємо туди лимонний сік (10 г) і рослинне масло (близько 15 грамів) і добре перемішуємо. Цією заправкою поливаємо сардини з горіхами, прикрашаємо консервованими кукурудзою та горошком. Не забудьте покласти зверху і гілочку зелені.

Приготування салатів з овочів

1-й рецепт: два свіжих огірочка ріжемо кубиками і кладемо в салатницю. Додаємо до них сухарики (будь-які, пачку) і заливаємо двома ложками майонезу.

2-й рецепт: надзвичайно барвистим вийде салат, для якого ми візьмемо помідори, солодкий різнокольоровий перець і огірок. Ріжемо ці овочі на кружки, часточки або кубики, як заманеться. Додаємо до них бринзу, заздалегідь дрібно нарізану, і зелень. Заправляємо сметаною. Не завадить для аромату і трохи часнику.

третій рецепт: відварюємо кольорову капусту. Рубаємо її та волоські горіхи, ріжемо бринзу і зелена цибуля. Все змішуємо. Готуємо заправку з сметани і кефіру. Заправляємо нею салат і присолюємо злегка.

Салати самі різні, але всі швидкого приготування

1-й рецепт: консервовані гриби викладаємо в ємність. До них приєднуємо консервовані квасоля (білу або червону) і кукурудзу. Поливаємо цю суміш майонезом і прикрашаємо свіжою зеленню.

2-й рецепт: крабові палички, твердий сир ріжемо кубиками, а помідор – часточками. Кладемо в миску з ними подрібнений часник і заправляємо майонезом.

А тепер пропонуємо вам самі улюблені смачні салати. Приготування м’ясних салатів займають більше часу, ніж зазначені вище, але це і не дивно, так як для них м’ясо потрібно відварювати або обсмажувати. Але можна взяти і готове до вживання м’ясо, наприклад, копчене. Тоді салат буде готовий в мить ока.

Приготування салатів з м’яса різних видів

1-й рецепт: для цього салату нам достатньо взяти 100 г філе курячого , 2-3 пір’їнки лука зеленого, 200 г шинки, майонез, 100 г сиру і 2 помідори. Відварюємо філе. Поки воно готується, нарізаємо кубиками всі інгредієнти, цибулю дрібно кришимо. Охолоджене філе також рубаємо на кубики. Змішавши всі, заправляємо або майонезом, або тим соусом, яким вам більше подобається, при цьому не слід забувати про перці і солі. Прикрасимо-но ми з вами цей салат цибулею зеленим да петрушкою з кропом – буде дуже красиво і надзвичайно смачно.

2-й рецепт: все, що нам потрібно, це яловичина (200 г), гриби солоні ( 100 г, краще шампіньйони), сир (150 г), морква, картопля (3 шт.), червоне вино, цибулина, рослинне масло, яйця (2 шт.). Ставимо варитися в різних ємностях м’ясо, яйця, картоплю. Цибулю, нарізавши на кільця, опускаємо в вино для маринування на 15 хвилин. Поки все вариться да маринується, займемося сиром і грибами. Перший ми трьом, а грибочки дрібно ріжемо. Охолодивши відварне м’ясо, рубаємо його на шматочки, а картопля і яйця, також охолоджені, тремо на тертці. Тепер викладаємо шари продуктів в наступній послідовності: гриби, сбризнутиє маслом, маринована цибуля, тертий сир, майонез. Всі наступні шари промащуються майонезом: яйця, терта морква. Останні шари – це картопля і сир, які покриваються майонезній сіточкою. Якщо є журавлина і зелень, то можна верх листкового салату прикрасити ними.

третій рецепт: беремо копчену курку і обробляв її на шматочки. Грушу зі свіжим огірком ріжемо соломкою. Трьом сир і рубаємо волоські горіхи. Всі змішавши, заправляємо злегка майонезом.

Приємного вам апетиту!