Практично до кожної плиті додається приємний бонус – духовка, в якій можна готувати все, що завгодно, і на що здатна ваша фантазія. Великий плюс духовки полягає в тому, що вона готує страву без нашої участі. Від нас вимагається лише гарненько підготувати його до процесу запікання, а потім духовка зробить все сама. Існує багато рецептів, якими щодня користуються господині, щоб їх сім’я була щаслива і сита. Сьогодні ми розглянемо рецепт запеченої риби в духовці і картоплі – ці інгредієнти є практично в кожному будинку. Їх підготовка до запіканню займає мінімум часу і зусиль, а на виході ми отримуємо чудові, ароматні страви, які не соромно запропонувати гостям вашого будинку.

Для початку слід сказати кілька слів про рецепт запеченої риби в духовці. Риба – один з тих продуктів, який практично не вимагає абсолютно ніякої підготовки перед запіканням, особливо, якщо ви робите це в лусці. Потрібно для смаку тільки гарненько натерти її сіллю і помістити в розігріту духову шафу. Головна частина риби, як правило, пропікається в кілька разів повільніше інших частин, до того ж, зябра можуть зробити смак нашого страви гірким в цій області. Тому краще голову риби попередньо відрізати і застосувати для юшки, а зріз гарненько змастити сметаною, щоб він не висох. Рецепт червоної риби в духовці полягає в тому, що цілу рибину з тонкою шкірою можна запекти, попередньо засипавши її крупною сіллю: вона не стане пересоленої (м’ясо вбере рівно стільки солі, скільки потрібно).

Отже, ми трохи розібралися з тим, як краще запікати рибку в духовці, а тепер перейдемо до конкретики – рецепт запеченої риби в духовці з ароматними прянощами. Для приготування цього чудового блюда нам необхідні інгредієнти: кілька штук невеликих коропів, суміш перців, сіль, лимон, пучок середнього розміру пряних трав, часник, оливкова олія. Миємо, чистимо від луски наших коропів, виймаємо з них все безсторонні нутрощі, які можуть змінити смакові відчуття страви. Промокаємо ретельно паперовим рушником тушки риби і відкладаємо вбік. Тепер ріжемо лимон навпіл і вичавлюємо з однієї частини сік. Чистимо часник і рубаємо ножем досить дрібно. Знову беремо наші тушки коропа і зсередини змащуємо часником, сіллю, перцем, скроплюємо лимонним соком. У цей час духову шафу повинен бути вже розігрітий до 190 градусів. Останні приготування – кілька гілочок ароматної зелені потрібно покласти під зябра – це додасть страві неперевершений аромат. Кладемо рибку на деко, ставимо в духовку і забуваємо про цю справу хвилин на 25-30. Наше страва готова! Чудові запахи заманять на кухню всіх домочадців, можете не сумніватися. Сподіваюся, рецепт запеченої риби в духовці припаде до смаку вам і вашій родині!

Рецепт запеченої картоплі в духовці

Даний рецепт – справжня палочка-виручалочка, якщо ви не знаєте, чим би таким смачненьким і цікавим здивувати домашніх або гостей. Все гранично просто, нам знадобиться: 10-12 (залежно від кількості осіб) бульб картоплі середнього розміру, вершкове масло, багато зелені, сіль. Ставимо нагріватися духовку до 200 градусів, а самі ретельно моєму картопля з металевою губкою, щоб максимально позбавитися від бруду, тому що картоплю ми будемо запікати в шкірці. Тепер кожен бульба загортаємо в окремий клапоть фольги, і кидаємо їх на деко хвилин на 40 в залежності від розміру картоплі. Поки наша картопля в мундирі запікається, ми рубаємо зелень, витягуємо з холодильника вершкове масло, даємо трохи підтанути. Змішуємо зелень, сіль, масло в однорідну масу. Готовність картоплі перевіряємо зубочисткою, якщо вона легко входить – пора витягувати. Дістаємо картоплю з фольги, робимо трикутний надріз, злегка розпушують вилкою нутрощі овоча і кладемо туди нашу масляно-зелену суміш. Від цього блюда неможливо відірватися, перевірено!