Будь-яка людина періодично відчуває деякі нездужання. Іноді це може бути раптове запаморочення, втрата рівноваги, підвищене серцебиття, або інші, на перший погляд, незначні фізичні і навіть психічні стани. Деякі можуть їх прийняти за перші симптоми тієї чи іншої хвороби і звернутися до фахівця, який, не докопавшись до причини нездужання, виписує ліки, здатні, в свою чергу, викликати інші неприємні симптоми. А адже якщо спробувати виявити справжню причину, чому раптом нігті стали ламкими, або чому необгрунтовано (як здається) часто нападає стан туги, болить голова і з’явилося відчуття хронічної втоми, можна прийти до єдиного вірного висновку, що в організмі не вистачає магнію.

Магній – це не просто хімічний елемент з таблиці Менделєєва. Це один з найважливіших мікроелементів в людському організмі, який входить до складу кісткової тканини нарівні з кальцієм і фосфором.
Також вміст магнію в продуктах харчування забезпечує безперебійну роботу серцевого м’яза. Брак цього елементу в організмі може призвести до порушень серцебиття і кров’яного тиску, до судом і м’язових спазмів, саме тому важливо знати, які продукти, що містять магній необхідно мати на своєму столі.

Часто недолік в організмі магнію розвивається на грунті стресів, неправильного харчування, напруженої розумової діяльності, виснажливих спортивних тренувань, вживання алкоголю та інших факторів, на які людина просто не звертає увагу.

Саме тому так важливо знати , в яких продуктах багато магнію. Безсумнівно, найбільша кількість даного мінералу містить какао, проте в процесі промислової обробки його зерен, какао стає канцерогенним продуктом, і у великій кількості його вживати не рекомендується.

До продуктам, що містять магній, відносяться також горіхи, соя, квасоля, горох та інші стручкові. Але не завадило б знати, що магній міститься в цих продуктах, тільки якщо вони у свіжому вигляді. У консервованому горошку, квасолі, кукурудзі і т.п. практично весь мінерал міститься в заливці, яку часто по дурості просто зливають в раковину. Насправді ж цю рідину можна чудово використовувати для приготування різних соусів, супів і заправок.

Також велика кількість магнію міститься в макових зернах. Тому, даремна в плані змісту цього мікроелемента здобна булочка, може стати дуже корисною, якщо її добре присмачити маком. Якщо ж випічка не підходить по причині побоювань зіпсувати фігуру, то варто звернути увагу на такі продукти, що містять магній, як житній або висівковий хліб, гречана, перлова, манна або пшоняна крупа, кавун, шпинат, вівсяні пластівці.

М’ясні продукти, що містять магній – це, перш за все, шинка і печінку, після яких у списку стоїть кролик, потім телятина і свинина. Мінерал може міститися навіть у ковбасних виробах, але тільки в тому випадку, якщо виготовлені вони з дотриманням усіх технологій і правил. До таких гастрономічним винаходам можна віднести любительську і чайну ковбасу, а також сосиски. А любителі солоденького цілком можуть побалувати себе гарною шоколадкою, адже його основний склад – це какао, яке, як уже відомо, містить магній.

Якщо говорити про те, яка ж кількість магнію слід вживати в добу, тут все індивідуально. Але в середньому людському організму потрібно не менше 300мг мінералу щодня. Якщо немає можливості або бажання регулярно вживати продукти, що містять магній, або ж якщо організму необхідний цей полезнейший мікроелемент в більш короткі терміни, можна продукти замінити порошком або таблетками. Зазвичай такі препарати містять також і кальцій, який позитивно впливає на стан шкіри, якість волосся і нігтів.