Підніміть руки, хто не любить смажені піржкі. Мало віриться, що хтось підніме. Тому що це смакота. Правда, не всі знають, як пекти пиріжки в духовці, та багато і не замислюються, головне, щоб вони стояли на столі. Пироги можна готувати по-різному. Можна смажити на сковороді на рослинному маслі, а можна і запікати в духовці. Кому як подобається.

Розглянемо, як пекти пиріжки в духовці з різною начинкою. В першу чергу треба приготувати тісто, яке є важливим моментом у випічці пирогів. Цей процес досить складний, але він того вартий. Добре приготоване тісто – запорука смачних пиріжків, з якою б начинкою вони не були.

Беремо одну ложку цукру і розтираємо в ній 30 грамів дріжджів. Розтираємо до тих пір, поки не зникнуть кристали цукру. У разі, якщо дріжджі вийняті з холодильника, вони повинні дійти до кімнатної температури самі по собі. Розігрівати їх примусово не треба. Це одне з правил, як пекти пиріжки з правильно підготовленого тіста.

Далі в посуд з дріжджами наливаємо молоко і кладемо борошно. Кількість інгредієнтів буде залежати від того, як багато ви вирішили піч пиріжків. Вміст ємності повільно перемішуємо, причому заважаємо в одну сторону, не змінюючи напрямку. Після цього відставляємо посуд в сторону, нехай доходить, а в цей час в іншій чашці або тарілці розбиваємо курячі яйця, кількість, знову ж таки залежить від того, скільки будете куховарити.

Наприклад, розбиваємо три яйця, додаємо одну чайну ложку солі і три столові ложки цукру. Все це перемішуємо і додаємо в першу ємність з дріжджами, молоком і борошном. Після перемішування насипаємо борошно, 700-800 г вистачить. І тепер цю масу починаємо м’яти руками.

Про те, як пекти пиріжки в духовці, будь-яка господиня знає напевно, але не всі з них до кінця справляються з тестом. Тому тісто буває то жорстким, то “гумовим”. Щоб такого не трапилося, слідуємо правилам. Далі розтоплюємо вершкове масло, грам 200-300, додаємо рослинного (щоб пиріжки не засихали), і всю цю суміш, потроху додаємо в тісто. Готове тісто закрити кришкою і поставити в тепле місце, краще до батареї. По ходу дозрівання тісто треба пару раз осадити на місце, так як воно в теплі почне підніматися.

Після того як тісто підійшло, на стіл насипаємо трохи борошна. Чому небагато? Щоб пиріжки не втратили легкість. Тепер про те, як пекти пиріжки в духовці після їх повної підготовки. На деко розкладаємо заготовки, змащуємо їх молоком і ставимо в духовку. Час від часу поглядаємо в оглядове вікно. Якщо у вас хороша духовка, то пиріжки будуть рум’янитися однаково. Головне не прогавити, але разом з тим і не виймати з духовки завчасно. Повторюю, залежить від духовки.

Як пекти пиріжки з картоплею, думаю, відомо багатьом. Спочатку також готується тісто, як було сказано вище. Потім начинка. Чиститься необхідну кількість картоплі і ставиться варитися. Наприкінці варіння треба посолити за смаком. Потім готуємо посуд і викладаємо туди варену картоплю. Додаємо в нього молоко і розбиваємо одне-два курячих яйця. Вміст ємності починаємо товкти. Розминати картоплю треба до такого ступеня, щоб не було крупинок і грудок, від цього буде залежати якість пирогів. Після приготування начинки починаємо ліпити пиріжки і розкладати їх на деко. Також змащуємо їх молоком або сумішшю яйця і води, даємо трохи відстоятися, щоб вони просочилися, і починаємо випікати.

Тепер, знаючи як пекти пиріжки в духовці, можна їх посмажити і на сковороді. Комусь пиріжки, смажені на сковороді, подобаються більше. Вони соковитіше, гарніше зовні. Скориночка у них хрустка. Іншими словами – на смак і колір товаришів немає. У кого які уподобання.

І, тим не менш, як би не були приготовлені пиріжки, вони ніколи не затримуються довго. Тому що це смачно.