Як би кумедно не звучало, але млинці супроводжують нас протягом всього життя. Хто ж не любить поласувати повітряними мереживними млинцями в недільний ранок, коли не потрібно йти на роботу, і можна всмак насолодитися сімейним затишком за чашкою ароматного чаю і млинцем вприкуску? Незважаючи на те, що це блюдо в самостійному вигляді цілком смачно і улюблено, його можна подавати в різних варіаціях, будь то солодкі млинці, фаршировані сиром, або ж з м’ясом – варіантів начинки існує величезна кількість, і тут все залежить лише від вашої фантазії. Сьогодні ми розглянемо загальні кілька варіантів, найбільш популярних: з сиром, яблуками і бананами. Ці страви зроблять приємним яке, навіть саме похмурий ранок.

Але для початку, перед тим як приступити до приготування повітряних млинчиків, необхідно дізнатися кілька корисних моментів, які допоможуть зробити блюдо дуже смачним. В першу чергу необхідно просівати борошно, перш ніж додавати в неї інші інгредієнти. Це робиться для того, щоб наповнити її повітрям, завдяки цій нехитрій процедурі ваші млинці будуть пишними і дуже м’якими. Рекомендується заздалегідь змішати і розчинити в іншому посуді сіль і цукор, а після цього процідити через ситечко, щоб не розчинилися крупиці не зіпсували всю структуру тесту.

Ще один секрет – у вже готове тісто під кінець потрібно додати трохи олії, тоді вони не будуть горіти на сковорідці. Перед початком смаження слід ретельно прожарити сковорідку (посуд повинна бути з тонким денцем, або це може бути звичайна сковорода з антипригарним покриттям).

Для зручності при смаженні візьміть картоплину середнього розміру, почистіть, помийте і розріжте навпіл. Застроміть вилку в круглу частину половинки і змащуйте нею сковорідку, умочуючи в рослинне масло. Звичайно, краще всього виходить смажити млинці на свинячому салі, але через брак його будинку, масло теж підійде.

Млинці, фаршировані сиром

Щоб приготувати найбільш популярна страва – млинці, фаршировані сиром, нам знадобляться наступні інгредієнти: 2 яйця, 400 мл молока, склянка борошна, цукор, сир, сметана. Готуємо тісто. Згадуємо перша порада і спочатку просіваємо борошно, після чого додаємо в неї яйця, проціджену суміш з цукру і солі, потім починаємо дуже повільно вливати свіже молоко, помішуючи масу віночком або звичайної виделкою. Стежимо за тим, щоб в получающейся масі не було грудочок – тісто по консистенції повинне бути схоже на маложирную сметанку. Непогано ще процідити масу через ситечко в інший посуд, щоб до самого кінця позбутися самих дрібних грудочок. Тепер ми смажимо млинці. Поки перший млинець печеться (від плити далеко не відходимо – скоро настане момент перевертати), змішуємо цукор з сиром, додаємо трохи сметани, щоб сирна маса вийшла в’язка. Коли всі наші млинці готові, беремо один і викладаємо в центр приблизно столову ложку сирної маси, загортаємо конвертиком і знову кладемо на розігріту сковороду краями вниз. Деякий час смажимо, щоб конвертик наш стримався і не розвалювався. Акуратно викладаємо млинці на загальну тарілку і даємо настоятися деякі час. Наші млинці, фаршировані сиром, готові! Можна подавати до столу.

Млинці, фаршировані яблуками, готуються аналогічно першому рецепті, тільки замість сиру ми додаємо в конвертики фрукти. На виході отримуємо чудовий десерт, який припаде до смаку будь-якій людині, навіть самому витонченому гурману.

Та ж історія буде, якщо ви вирішите приготувати млинці, фаршировані бананами.

Ми розглянули кілька елементарних рецептів приготування чудового сніданку або десерту. І неважливо, що саме всередині, адже млинці, фаршировані сиром, млинцями, яблуками, варенням, тушкованою капустою завжди будуть радо зустрінуті вашою родиною або гостями.