Будь хазяєчка любить радувати своїх домочадців смачними й незвичайними стравами, але, погодьтеся, дивувати – важка праця, особливо, якщо звичайні страви вже злегка приїлися і хочеться чогось цікавого. Приготувати омарів з моцарелою або восьминогів, запечених під фейхоа, досить дорого. Навіщо ж витрачати великі гроші, коли можна з простих продуктів, які завжди є в холодильнику, зміркувати щось дуже смачне, що своїм ароматом миттєво заманить все сімейство на кухню, відірвавши їх від телевізора і комп’ютерних ігор. Повірте, це гранично просто. Взяти хоча б картоплю. Цей овоч повинен в будинку бути завжди. Сьогодні ми розглянемо декілька рецептів з картоплі, які здаються на перший погляд примітивними, але варто тільки скуштувати перший шматочок …

Картопля з фаршем в духовці
Це блюдо можна приготувати самими різними способами, наприклад, картопля з фаршем в духовці по-французьки. Нам необхідний 1 кілограм молодої картоплі, 500 грам фаршу свинячого або домашнього, кілька цибулин середнього розміру, часник, майонез, сир з твердих сортів, а також спеції за смаком. Ідеально буде придбати спеціальну приправу для картоплі, вона додасть страві незвичайний аромат і смак.
Отже, починаємо ми з того, що ретельно розминаємо руками фарш, мнемо його в мисочці, подсалівая і додаємо трохи чорного меленого перцю за смаком. Відкладаємо фарш маринуватися і беремося за чищення картоплі. Звичайно, начистити цілий кілограм – довго і трудомісткий, але це того варто. Далі нарізаємо наші цибулини тонкими півкільцями, а картоплю – круглешкамі товщиною приблизно в 0,7 міліметра. Тепер починається найважливіше, адже м’ясо по-французьки вимагає певної послідовності при викладанні продуктів на змащене маслом деко (або це може бути форма для запікання). В першу чергу викладаємо на деко нарізану цибулю (1/2 від Загалом маси), розподіляємо рівномірно, далі в справу йде фарш. Його ми так само акуратно викладаємо зверху на цибулю і злегка приминають, він повинен застилати деко повністю. Зверху на м’ясо кладемо залишився лук і заливаємо це все майонезом (не суцільним шаром, а «гратами»), далі кладемо картоплю і знову майонез.
Духовка повинна бути вже розігріта до 200 градусів, у неї ми ставимо наш деко на 70 -85 хвилин при температурі в 170 градусів. За 20 хвилин до готовності виймаємо деко і посипаємо все це ароматне пишність натертим сиром і посіченою заздалегідь зеленню. Наша картопля з фаршем в духовці тепер готова!

Картопля з печерицями в духовці

Ця страва виходить особливо добре, якщо зробити правильну заливку. Інгредієнти: 4-5 штук картоплі середнього розміру, кілька помідорів, 250 грамів печериць, цибуля, вершки, оливкова олія, сіль. Картопля, цибуля, печериці, помідори акуратно нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо у змащену форму для запікання шарами в цій же послідовності. Заливка робиться елементарно: досить буде змішати масло оливи, вершки і улюблені спеції і добре перемішати, після чого залити овочі. Щільно затягуємо форму фольгою, ставимо в духовку на 40 хвилин, включаємо таймер і забуваємо. Через 40 хвилин це чудове блюдо буде вже радувати вас своїм тонким грибним ароматом і смаком.

Картопля з салом в духовці
Нам необхідно 8 картоплин, шмат сала, зубочистки, спеції. Велике деко слід змастити маслом, а картоплю помити з твердою щіточкою, щоб прибрати весь бруд, тому що це буде картопля в мундирах. Ріжемо кожну картоплину на 4 частини і за допомогою зубочистки спочатку протикаємо шматочок сала, потім картоплю. Солимо, перчимо і ставимо в розігріту духовку на 40-45 хвилин.

Як бачите, всі рецепти прості і смачні, але найбільш ситний з них – таки картопля з фаршем в духовці, адже чоловіки люблять м’ясо. Хочете порадувати свого коханого ситною вечерею? Дерзайте!