Спагетті з сиром, вихваляє в Італії, тільки входять у моду російської кулінарії. Але, перш ніж навчитися готувати цю страву, потрібно більш детально дізнатися про нього.

Для початку трохи історії. Слово «паста» має грецьке коріння і в перекладі на російську мову означає «суміш борошна і води». Але подібна суміш присутня в багатьох кухнях світу. Наприклад, у Китаї широко поширена яєчна локшина. У Росії особливою популярність користуються макарони по-флотськи – це свого роду теж італійська паста (рецепт з фаршем). Яка ж країна є родоначальником пасти? Насправді відповідь на це питання невідомий і по сей день. Одні кулінарні історики вважають батьківщиною пасти Італію, інші – Китай, а треті – Грецію. У Росії ж слово «паста» асоціюється переважно із сонячною Італією. Крім того, італійські ресторанчики мають особливий попит у нашій країні. Сотні людей приходять у подібні заклади, щоб покуштувати знамениту італійську пасту.

Популярність італійської пасти викликає величезне бажання людей приготувати дане блюдо. Італійські спагетті мають масу різновидів. Найпопулярнішими в нашій країні вважаються спагетті «Карбонара» і «болонез».

«Карбонара» представляє макаронні вироби з найніжнішим курячим філе під апетитним вершковим соусом. Для того щоб приготувати пасту «Карбонара», потрібно:

– спагеті;

– куряче філе;

– молоко;

– рослинне масло;

– сіль і спеції за смаком.

Приготування спагетті «Карбонара» складається з кількох етапів:

  • У каструлю з киплячою водою поміщаємо спагетті, не розламуючи їх на частини. У процесі варіння макаронні вироби пом’якшаться і повністю помістяться в каструлі. На повільному вогні доводимо спагетті до готовності і відкидаємо на друшляк. Охолоджуємо.
  • Тим часом беремо куряче філе і нарізаємо його на шматочки середньої величини. Укладаємо курку на попередньо розігріту сковороду. Обсмажуємо філе до напівготовності на повільному вогні. У процесі обжарювання додаємо в курку сіль і спеції.
  • У сковороду з куркою поміщаємо відварну локшину. Додаємо до отриманої маси молоко і тушкуємо страву на повільному вогні до повної готовності.
  • Паста «Карбонара» готова, подавати її слід з дрібно тертим сиром. Можна також приготувати цей вид спагетті на російський лад – паста (рецепт з фаршем) по-флотськи, але з вершковим соусом.

    Спагетті «болонез» – це ароматна паста з фаршем. Даний рецепт обов’язково порадує вас і ваших домочадців. Про те, як приготувати пасту з фаршем читайте далі. Нам знадобиться:

    – спагеті;

    – фарш (свинина + яловичина);

    – цибулина;

    – морква;

    – томатний соус;

    – рослинна олія;

    – сіль і спеції за смаком.

    Італійська паста (рецепт з фаршем) смачна і ситна.

  • У каструлю з киплячою водою поміщаємо спагетті, не розламуючи їх на частини. У процесі варіння макаронні вироби пом’якшаться і повністю помістяться в каструлі. На повільному вогні доводимо спагетті до готовності і відкидаємо на друшляк. Охолоджуємо.
  • Тим часом беремо фарш, розморожуємо його (якщо потрібно) і поміщаємо на попередньо розігріту сковороду. Обсмажуємо фарш на повільному вогні до напівготовності разом з тертою морквою і дрібно нарізаною цибулею. У процесі готування додаємо сіль і спеції за смаком.
  • У сковороду з фаршем поміщаємо відварні спагетті і томатний соус. Отриману суміш тушкуємо на повільному вогні до повної готовності.
  • Італійська паста (рецепт з фаршем) подається з дрібно натертим сиром.

    «Карбонара» і «болонез» – це два найяскравіших страви італійської кухні в Росії, але існує безліч і інших вкуснейших видів. До них відносяться: вершкова паста з морепродуктами, паста з овочами, паста з м’ясом і грибами, знаменита лазіння і ін

    Варто також відзначити, що італійська паста проста в приготуванні і є родзинкою будь-якого святкового столу.