Італія … Як багато приємних асоціацій викликає тільки лише одна назва цієї чарівної південної країни! Кухня, культура, вино, традиції, мову – все настільки гармонійно та поетично, що бажаючих хоч трохи долучитися до італійського колориту стає все більше і більше.

Особливо популярна у всьому світі італійська кухня – ароматна, п’янка і приголомшливо смачна. Піца, паста, прянощі, сонячні оливки і томати. Тільки однієї пасти стільки різновидів, що всі і не згадаєш. Каннелоні, спагетті, лазіння, капелліні, папарделле та інші специфічні назви, яких можна нарахувати близько сотні. Причому вони можуть бути всіляких форм і кольорів. Недарма італійців «макаронниками» прозвали.

Велике поширення і схвалення у всьому світі за свою ситність і можливість безмежно проявляти кулінарну фантазію отримала лазанья з фаршем – рецепт досить простий і в теж час вишуканий. Це запіканка з плоских прямокутних макаронів з різноманітними начинками і соусом бешамель. Основними інгредієнтами лазаньї є м’ясний фарш, томати та сир.

Італійці просто обожнюють вино, яке чудово поєднується з усіма видами паст. Вони п’ють його практично за будь трапезою і незалежно від часу доби. У цій теплій країні виноград круглий рік зігрітий турботливим південним сонцем, за рахунок чого і виходить чудове вино. Лазанья з фаршем, рецепт якої передається з покоління в покоління, ідеально доповнюється терпким і насиченим смаком червоного сухого вина.

Лазанья з фаршем, рецепт приготування якої ми сьогодні розглянемо, – страву, яку можна подавати як на сніданок, так і на обід або вечерю. Калорійність цього блюда легко перекривається його ситністю, оскільки достатньо одного невеликого шматочка, щоб відчути насичення.

Лазанья з фаршем: рецепт

Представляємо вам рецепт класичної лазаньї « болоньєзе ». Для приготування смачної та ароматної запіканки, візьмемо:

  • макарони для лазаньї – 400 грамів;
  • свинячий або курячий фарш (другий менш калорійний) – 500 грамів;
  • оливкова олія;
  • трохи перезрілі томати – 4 штуки;
  • один червоний солодкий перець;
  • сир моцарелла – 300 грамів;
  • базилік , чебрець, небагато мускатного горіха і будь-якої зелені.
  • Для соусу “Бешамель” нам знадобляться:

  • молоко – дві склянки;
  • вершкове масло – 100 грамів;
  • борошно – 3-4 столові ложки.
  • Беремо найбільшу і глибоку сковороду, гарненько розігріваємо її і наливаємо оливкову олію. Потім викладаємо фарш і смажимо його, постійно перемішуючи, щоб не злипнувся і не підгорів. Солимо, перчимо, додаємо спеції. Потім ріжемо томати і перець невеликими шматочками і відправляємо їх услід за фаршем. Все перемішуємо, додаємо трохи води або томатного соку, накриваємо кришкою і тушкуємо 20-25 хвилин. Тим часом відварюємо макарони у підсоленій воді в об’ємній каструлі, оскільки вони досить великі. Варимо не більше 5-7 хвилин.

    Одночасно займаємося приготуванням білого соусу. Розтоплюємо в каструлі масло, перемішуємо його з борошном і злегка обсмажуємо її (до золотистого кольору). Підігріваємо в мікрохвильовці молоко і поступово додаємо до борошна з маслом, акуратно помішуючи. Коли макарони і фарш готові, починаємо збирати нашу лазанью шарами. Трьом на тертці сир. Чергуємо макарони, фарш, соус, сир до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Зверху заливаємо соусом, що залишився і посипаємо сиром. Відправляємо в духовку на півгодини. Готову лазанью прикрашаємо свіжою зеленню. Приготування не займає багато часу, а результат того вартий. Аромат буквально зводить з розуму.

    Лазанья з фаршем – рецепт класичний і базовий, якій легко може бути доповнений безліччю інших інгредієнтів: грибами, овочами, морепродуктами. Наприклад, лазанья з фаршем і грибами не менше смачна і ароматна, а овочева лазанья – відмінний вихід для любителів вегетаріанської їжі, які бажають урізноманітнити свій раціон.