Ви коли-небудь консервували салат з огірків? Якщо ні, то ви багато чого втратили – вам необхідно обов’язково зробити. А як саме він готується, ми розповімо вам в тій статті.

Консервований салат з огірків

Цей салат готується дуже просто, та й містить мінімальну кількість інгредієнтів . Але в той же час готова консервація має дуже приємний смак … а аромат! Аромат – це просто казка!

Отже, для того, щоб приготувати салат з огірків по цьому рецепту, вам необхідно взяти, власне, самі огірки, провести їх первинну обробку, яка включає в себе їх миття і видалення кінчиків. Після первинної обробки огірочки потрібно порізати не дуже тонкими, але і не товстими (товщиною близько 2 мм) кружечками. До речі кажучи, для приготування такого салату зовсім не обов’язково брати самі ідеальні огірочки – підійдуть навіть гачкуваті.

Після того, як ви приготували огірки, потрібно взятися за лук. У тому випадку, якщо ви візьмете десь 2-2,5 кг.

огірків, вам буде потрібно близько кілограма ріпчастої цибулі. Постарайтеся вибирати невеликі головки – вони підійдуть найкраще. Цибулю потрібно почистити і нарізати кільцями. Після нарізки постарайтеся розібрати отримані диски на кільця.

Тепер вам необхідно з’єднати ці два інгредієнти і додати в нього приправи. Що належить до їх числа? Можете взяти цукор, оцет, рослинне масло, коріандр, зелень і сіль – це самий підходящий для такої заготовки список. Всіх щойно перелічених інгредієнтів потрібно взяти по 100 грамів. Це, звичайно ж, не стосується солі – її потрібно близько 1 столової ложки, а також зелені і коріандру – ці інгредієнти постарайтеся додати за смаком.

Тепер, коли ви з’єднали цибулю і огірочки, салат з огірків потрібно поставити на плиту і поварити протягом 10 хвилин – ви повинні дочекатися того моменту, коли огірки поміняють колір. Після цього розкладіть салат по заздалегідь приготовленим баночках і закатати під кришечку.

Салат з огірків по-корейські

Любіть гостреньке? Тоді спробуйте приготувати салат з огірків по-корейські. Для його приготування крім огірків вам знадобляться і овочі.

Отже, для приготування огірків по-корейські необхідно взяти свіжі огірки – близько 2-х кілограмів, помити їх, обрізати кінчики і нарізати тоненькими скибочками довгою близько 4-5 см. Тепер посоліть їх на смак і залишіть настоюватися. На це піде близько трьох годин, ваше завдання – дочекатися, коли вони дадуть сік. Тепер ви повинні віджати огірочки через марлю, щоб весь сік витік.

Зараз саме час взятися за приготування овочів. Кожного виду овоча потрібно близько 3-4 одиниць. Для салату знадобиться ріпчасту цибулю, помідори і болгарський перець – всі ці інгредієнти нарізаються соломкою.

Тепер овочі потрібно посмажити. Для цього поставте на плиту сковорідку і розігрійте її. Після додайте в неї рослинне масло і обсмажте на ньому ріпчасту цибулю. Коли він стане прозорим і м’яким, додайте перець і помідори, після чого продовжте процес обсмажування ще протягом 15 хвилин.

Після обсмажування овочів у них потрібно додати часник – попередньо його потрібно розтовкти, поперчити і тушкувати деякий час.

Коли ви порахуєте, що овочі готові, зніміть масу з вогню і дайте їй трошки охолонути. Потім остигнула масу змішайте з огірочками і розкладіть по стерилізованим банкам.

А тепер кілька слів про те, як правильно закрити салат в банки. Як тільки ви розкладете салат по баночках (краще віддати перевагу банкам об’ємом 0,5 літра), поставте їх у каструлю і стерилізуйте протягом 30 хвилин після того моменту, як закипить вода. Коли ви дістанете банки, закатати їх металевими кришками і переверніть. Як тільки заготовка охолоне, можете віднести її в холодне місце для того, щоб зберігати до приходу зими.

речі, і один і другий салат можна подавати на стіл, не закриваючи в банки – просто поставте його в холодильник – звідти ви зможете дістати блюдо в будь-який зручний для вас час.