Гнізда з макаронів являють собою спагетті, скорочення у формі кільця. Зовні вони дуже схожі на звичайні пташині гнізда, у зв’язку з чим і отримали таке миле назву. Придбати їх можна в будь-якому продуктовому магазині.

Отже, як готувати макарони-гнізда? У процесі створення такої страви немає абсолютно ніяких труднощів. Для цього достатньо буде нафарширувати їх начинкою, приправити соусом і залишити запікатися в духовці. Збираючись приготувати гнізда з макаронів, в якості начинки можна вибирати найрізноманітніші продукти. Самим часто зустрічається варіант є звичайний яловичий або свинячий фарш. Крім того, фарширувати їх можна, наприклад, грибами або креветками. Нижче представлені рецепти, що допомагають приготувати гніздечка з макаронів з різними начинками на будь-який смак.

Гнізда з макаронів з фаршем

Список необхідних інгредієнтів:

  • упаковка гнізд з макаронів (6-7 штук);
  • фарш – 300 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • 1 шт цибулі ріпчастої;
  • 2 ложки кетчупу;
  • 2 або 3 ложки майонезу;
  • сіль за смаком.
  • Для початку необхідно відварити гнізда. Для цього беремо каструлю з водою, доводимо до кипіння і акуратно укладаємо туди макаронні вироби. Важливо не довести їх до стану м’якої готовності, в іншому випадку вони можуть розваритися і втратити форму.
  • Акуратно дістаємо гнізда з макаронів за допомогою шумівки і вкладаємо їх на деко, який попередньо змащуємо олією.
  • Фарш викладаємо в будь-яку ємність, додаємо до нього дрібно нарізану ріпчасту цибулю, сіль за смаком. Все ретельно перемішуємо.
  • У гніздах, покладених на деку, робимо невелике поглиблення і викладаємо туди вже готовий фарш. Зверху натираємо сир.
  • Змішуємо майонез і кетчуп, розводимо водою. Соусом поливаємо гнізда з фаршем.
  • Ставимо в духовку і при температурі близько 180 градусів готуємо протягом періоду від 15 до 20 хвилин, до повної готовності.
  • Гнізда з макаронів з грибами

    Список необхідних інгредієнтів:

  • упаковка гнізд з макаронів (6-7 штук);
  • фарш – 200 грам;
  • 1 штука ріпчастої цибулі;
  • печериці – 150 г;
  • перець мелений чорний;
  • гілочки зелені;
  • сіль за смаком.
  • Варимо гнізда так само, як у першому рецепті. Обов’язково слідкуємо за тим, щоб вони не втратили своєї фори.
  • Ретельно промиваємо гриби у воді і дрібно їх нарізаємо. Трохи обсмажуємо їх на сковороді.
  • Ріжемо ріпчасту цибулю, кладемо його в гриби і все це продовжуємо обсмажувати.
  • Додаємо фарш, перець і сіль за смаком. На повільному вогні отриману суміш доводимо до готовності.
  • Відварені гнізда укладаємо на лист. В центр їх викладаємо отриманий фарш з грибами.
  • Ставимо в духовку, попередньо розігріту до позначки в 180 градусів, і запікаємо протягом 15 хвилин. Після чого готову страву зверху можна посипати зеленню.
  • Гнізда з макаронів з креветочним соусом

    Список необхідних інгредієнтів:

  • упаковка гнізд з макаронів (6-7 штук);
  • креветки – 300 г;
  • часник – 3 середніх розмірів зубчика;
  • вершки – 100 мл;
  • молоко – 100 мл;
  • сир твердого сорту – 100 г;
  • борошно – 2 ст.л;
  • перець і сіль за смаком.
  • гілочки зелені;
  • Готуємо безпосередньо самі гніздечка по вже відомій схемі. Укладаємо їх на лист, попередньо змащений маслом.
  • Обсмажування протягом пари хвилин часник на сковороді.
  • Креветки обдаємо окропом і ретельно чистимо. Голови тушкуємо на сковороді разом з часником, до появи соку. М’ясо поки прибираємо в сторону.
  • Після того, як голови дали сік, виймаємо їх з сковороди і додаємо туди раніше приготоване м’ясо. Солимо і перчимо до смаку.
  • Злегка обсмаживши креветки на сковороді, додаємо до них молоко та вершки. Висипаємо борошно, зелень і все ретельно перемішуємо. Продовжуємо тушкувати на сковороді, поки суміш не загусне.
  • Отриманий соус з креветок заливаємо в уже готові гнізда і зверху присипаємо тертим сиром.
  • Готуємо в духовці протягом 10 хвилин. Смачного!