Що ви можете приготувати з винограду? Вино? Компот? Сік? А варення можете? Якщо ні, то ми вас обов’язково цього навчимо, адже це ж дуже просто, а наскільки – показано в цій статті, адже ми пропонуємо вашій увазі рецепт, за яким можна приготувати варення з винограду. Воно робиться нескладно, а в результаті ви отримаєте відмінну солодкість, яка буде до душі і дорослим, і дітям.

Варення з винограду Ізабелла

Для приготування знадобиться

  • виноград сорту Ізабелла – 1 кг;
  • цукор-пісок – 1 кг;
  • сік винограду (можна замість нього взяти просту воду) – 0,5 ст.
  • Варення з винограду, як і вино, потребує особливої уваги. Якщо ви хочете отримати смачні ласощі, то вам варто трохи попрацювати і відібрати тільки самі спілі й соковиті ягоди, інакше смак буде зіпсований. Не допускається навіть найменша частина гнилі, не можна також використовувати і несвіжі плоди.

    На самому початку приготування вам необхідно перебрати виноград: відокремте ягоди від пензликів, видаліть все сміття і неспілий плоди. Після цього вам потрібно буде максимально ретельно промити ягоди під проточною водою і дати їм висохнути.

    Тепер ваше завдання – поцукрити ягоди. Для цієї мети потрібно вибрати яку-небудь емальований посуд, наприклад, таз, і висипати в неї ягоди. Їх необхідно засипати половиною всього цукру і залишити в такому вигляді на 10 годин. Буде дуже добре, якщо ягоди постоять ніч в такому стані – ваше варення вийде настільки солодким, наскільки це необхідно.

    Як тільки пройде ніч, вам необхідно завершити процес зацукровування. Тепер ваше завдання – залити ягоди сиропом, який потрібно приготувати. Для цього береться вода, яку потрібно довести до кипіння, а також цукор, який всипається у воду. У такому складі ці два інгредієнти варяться до того моменту, по ви не помітите, що цукор у воді не розчинився повністю. Якщо ж ви використовуєте виноградний сік, то процедура створення сиропу нітрохи не змінюється – просто в даному випадку в підсумку ви отримаєте більш насичений смак готового варення. Готові сироп потрібно трохи охолодити, після чого залити їм виноград.

    Тепер ягоди з сиропом потрібно варити на середньому вогні. Ваша мета – дочекатися того моменту, коли ягоди осядуть на дно посуду – це означатиме, що виноградне варення вже готове і його можна або розкладати по стерилізованим банкам, або остуджувати і їсти.

    Варення з винограду, приготоване за цим рецептом, виходить дуже смачним. Ви неодмінно полюбите його. А щоб ваш солодкий стіл б ще більш різноманітним, хотілося б ознайомити вас з ще однією солодкістю, яку можна з легкістю приготувати в домашніх умовах і ім’я їй – джем з винограду.

    Джем з винограду

    Для приготування знадобиться

  • виноград – 2 кг;
  • цукор-пісок – 1,5 кг;
  • лимон – 1 шт.
  • Для початку необхідно провести первинну обробку винограду. Вона включає в себе відділення ягід від пензликів.

    Після цього відокремлені ягоди необхідно промити під проточною водою. Тепер же можна приступати безпосередньо до самого процесу приготування джему. Як і варення з винограду, його готувати дуже легко.

    Спочатку потрібно укласти ягоди в окремий таз. Дуже добре, якщо він буде емальованим. Виноград необхідно поставити на плиту і трохи розігріти – ваша мета – отримання соку з ягід. Після цього в ягоди потрібно додати часточки лимона і цукор. Тепер саме час збільшити силу вогню і починати саме варити повчань масу. Не забувайте і про те, що подібного роду суміші вимагають постійного помішування щоб уникнути пригорання. Крім цього вам доведеться постійно стояти над тазом і знімати пінку, яка, повірте, буде утворюватися досить часто і в чималих кількостях. До того ж, про можливості, намагайтеся виймати спливаючі кісточки.

    Ваш десерт буде готовий тоді, коли він досить загусне – необхідна консистенція легко утворюється внаслідок тривалої варіння утвореної маси.