Багато хто з нас дуже люблять рибу, хтось любить смажену рибу, а хтось солону або в’ялену. У цій статті ми поговоримо про солоній рибі, а саме про горбуші. Горбуша солона, рецепти приготування якої в достатку присутні і в інтернеті, і в кулінарних книгах, улюблена багатьма, але не всі вміють її правильно солити. Як засолити горбушу, повинен знати кожен, хто любить поласувати цією делікатесної рибкою. Червону рибу люблять всі, але от ціна солоної горбуші “кусається”, тому буде доцільно самому навчитися готувати її. До того ж, нічого складного в цьому немає. Ви витратите мінімум часу і при цьому заощадите немаленьку грошову суму.

Ви завжди зможете гідно прикрасити свій святковий стіл таким чудовим блюдом, як горбуша солона, рецепти домашнього посолу якої, ви дізнаєтеся з цієї статті. Стіл з червоною рибою відразу набуває багатий вигляд, але при цьому, вам не доведеться витрачати багато грошей, якщо ви навчитеся самостійно солити цю чудову рибу. До того ж, щоб зробити це, вам не потрібно бути кухарем. Засолити рибу зможе навіть та людина, яка нічого не розуміє в приготуванні страв. Ну що ж, не будемо багато говорити, а перейдемо безпосередньо до справи: горбуша солона, рецепти домашнього посолу.

Для початку, звичайно ж, необхідно придбати в магазині заморожену горбушу. Вибирайте рибу, яка має приємний зовнішній вигляд. Зверніть увагу на те, щоб на ній не було товстої крижаної кірки, горбуша – риба не дешева, і немає сенсу платити за воду за ціною риби. У магазинах присутній величезний асортимент цієї чудової риби, можна купити як потрошенную, так і цілу тушку. У нашому випадку, звичайно, краще купити готове заморожене філе. Але якщо ви любите заощаджувати, то купуйте цілу, непотрошеную рибу, до того ж, зможете пограти в лотерею з пошуку червоної ікри.

Отже, ви придбали заморожені цілі тушки горбуші. Після того, як риба злегка розмерзнеться, її необхідно починати розбирати. Розріжте черевце і витягніть всі нутрощі, якщо вам пощастить, можна знайти трохи ікри. Так як зараз ми говоримо про те, як приготувати страву горбуша солона, рецепти засолу ікри розглянемо в кінці статті.

Після того, як ви випатрали нутрощі, відрізати плавники, хвіст і голову. Потім розріжте тушку риби уздовж по хребту і видаліть його. А тепер належить зайнятися самої кропіткою роботою. Озбройтесь пінцетом і виймайте залишилися кісточки з м’яса. Якщо тушка ще не до кінця розморозилася, то кісточки витягуються досить легко. Після того, як ви справили з усіма завданнями, перед вами повинні лежати два шматочки червоної риби. Якщо весь цей процес вас не надихає, то купуйте готове філе горбуші.

Як ви вже, напевно, здогадалися, настав час для приготування маринаду. Для цього вам потрібно перемішати столову ложку цукру, три столові ложки солі, трохи запашного перцю і прянощі за смаком. Вийшла сумішшю ретельно натріть філе горбуші. Багатьох господинь бентежить саме цей момент, так як вони бояться недосолити або пересолити рибу. Повірте, нічого подібного не трапиться, так як риба, у тому числі і горбуша, має властивість вбирати в себе рівно стільки солі, скільки їй необхідно.

Тепер потрібно загорнути кожну рибку в паперовий рушник. Рушник необхідно для того, щоб ввібрати зайву воду з філе горбуші, оскільки зайва волога зашкодить вашій рибку рівномірно просолитися. Після того, як ви обернули тушки в рушники, укладіть їх на тарілочку і поставте в холодильник. Деякі стверджують, що зверху на філе потрібно покласти щось дуже важке. Це оману і робити цього зовсім не потрібно, все і так чудово просочиться маринадом. Горбуша дуже швидко просолюється і в холодильнику їй треба постояти всього 7-10 годин. Після цього необхідно дістати філе, змити зайву сіль і трохи просушити. На цьому процес приготування закінчено і солона горбуша готова. Можна нарізати її і зробити бутерброди.

Ну а тепер поговоримо про засолюванні ікри горбуші, якщо вам пощастило її знайти. Як ви знаєте, ікра риби знаходиться в тоненькій плівці, яку необхідно акуратно розірвати і дістати всі ікринки. Тепер ретельно і обережно промийте ікру і викладіть її на тарілочку. Зверху посипте сіллю і якщо хочете трохи цукром. Знов-таки, не бійтеся пересолити, ікра, як і м’ясо риби не візьме в себе зайву кількість соли. Перемішайте ікру з сіллю і злегка збризніть натуральним лимонним соком. Все, ставте її на ніч у холодильник, а вже вранці зможете поснідати бутербродами з червоною ікрою.