Шоколад і глазур. Коли чуєш ці два слова, перше, з чим вони асоціюються, це, звичайно, морозиво в шоколадній глазурі. І потім вже пригадуються вироби кондитерської промисловості, де в основному і використовується глазур з шоколаду. Це неймовірно смачна і приваблива винахід кондитерів, яке складається з какао, цукрової пудри, молочних продуктів, ароматизаторів і тертих горіхів. Воно здатне прикрасити практично будь-який десерт.

У домашніх умовах глазур з шоколаду може приготувати кожна господиня, скориставшись, на свій вибір, будь-яким з безлічі пропонованих рецептів. Наприклад, такий от нескладний рецепт, в якому використовується справжній шоколад і цукрова пудра. До того ж подібна глазур з шоколаду дуже швидко застигає. Для неї потрібно зробити наступне:

Столовою ложкою води залити цукрову пудру (100 грам). Нагрівати на повільному вогні, постійно помішуючи до утворення густого сиропу, в який додати 50 грам подрібненого шоколаду. І також помішуючи, продовжити гріти на маленькому вогні до загусання суміші, в яку слід додати вершкове масло (50 грам) і до блиску розтерти. Можна наносити на торт, тістечка або пиріг. Якщо не встигли все відразу нанести, то решту досить злегка подгреть, і вона знову готова до застосування.

Якщо цікавить, як зробити глазур з шоколаду, щоб вона була м’якою і легко текучою, то тут можна експериментувати з видами шоколаду, а також пропорціями інгредієнтів і домогтися бажаного смаку. Рецепт досить простий: 2 дольки молочного або гіркого шоколаду (що вам більше подобається), ложку цукру, молоко (20-30 мілілітрів) і за смаком ванілін, розмішати, довівши до кипіння і потім варити до консистенції, яку ви бажаєте.

Ще один рецепт, що пояснює, як зробити глазур з шоколаду, тільки трохи складніше: помістити в каструльку склянка цукрової пудри і молоко (5 столових ложок). Поставити ємність на маленький вогонь, довести до кипіння, щоб розчинився цукор. Тепер туди ж помістити плитку шоколаду і вершкове масло (50 грам). Після того, як розтане шоколад, всипати столову ложку крохмалю, 3 ложки какао і додати ванілін. Розмішати до однорідності маси, трохи остудити і можна виливати готову глазур з шоколаду на кондитерський виріб, розрівнюючи ложкою або ножом.Шоколадную глазур бажано не виливати на масляний або вершковий крем. Добре глазур розподіляється по джему.

А як приготувати глазур з шоколаду, тільки білого, підкаже цей рецепт: на дрібні шматочки подрібнюють 200 грам білого шоколаду і помістити в каструльку. Туди ж додати невеликі шматочки замороженого масла – 200 грам і цю ємність поставити на водяну баню і помішувати безперервно її вміст до утворення однорідності маси. Продовжуючи розмішувати, додайте трохи цукру, простого і ванільного, і солі. Влити молоко (150 мілілітрів) і томити масу до загусання. Зняти каструльку з вогню і помістити у велику ємність з холодною водою. Збивати масу хвилин 10, поки глазур не нначнет відставати від ложки.

І зовсім простий рецепт того, як приготувати глазур з шоколаду, використовуючи вершки: у розрахунку на кондитерський виріб вагою десь 350 грам потрібно взяти 175 грам молочного або напівсолодкого чорного шоколаду і, подрібнивши на шматочки, разом з 150 мілілітрах нежирних вершків помістити в невелику каструльку. Обережно нагріти, помішуючи до отримання однорідної маси, яку потрібно остудити, щоб не стікала з дерев’яної ложки. І можна покривати глазур’ю ваше кондитерський виріб.

Експериментуючи з пропорціями інгредієнтів для приготування шоколадної глазурі, можна підібрати ідеальний варіант покриття пирогів, тістечок і тортів, відповідальний тільки вашому смаку – це буде ваш фірмовий рецепт. Дерзайте!