Гарбуз – це найбільший овоч, який росте у нас на городі. Вона прекрасно підходить для тих, хто стежить за своєю фігурою і хоче харчуватися правильно, отримуючи всі необхідні вітаміни. Цей овоч дуже багатий вітамінами групи В, С, каротином, клітковиною і мінеральними речовинами.

У сирому вигляді гарбуз практично не має смаку, а ось після кулінарної обробки вона стає солодкою. З нею готують різні супи, холодні та гарячі закуски, десерти і вітамінізовані напої.

А я хочу запропонувати вам, спробувати приготувати гарбузовий пиріг. Блюдо виходить дуже красивим, смачним і, найголовніше, корисним. Для пирога краще вибирати невеликий овоч із щільною м’якоттю. Перед приготуванням її можна запекти або використовувати консервовану. Щоб начинка була більш ароматною, додайте ваші улюблені прянощі. Тісто для пирога підійде будь-яке. Пробуйте різні варіанти і вибирайте на свій смак.

Гарбузовий пиріг з сиром

Для приготування нам знадобиться:

Для тіста: півтори склянки просіяного борошна, пачка вершкового масла, п’ять ложок цукрового піску, яйце, трохи води.

Для начинки: півкілограма свіжої гарбуза, склянка цукру, один лимон, п’ять яєць, дві ложки крохмалю, склянка ягід чорної смородини, дві ложки цукрової пудри, маленька пачка ваніліну, 750 грам сиру, цедра лимона.

Приготування

З підготовлених продуктів замішуємо тісто пісочне, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на холод.

Поки тісто охолоджується, займемося гарбузом. Овоч моєму, знімаємо шкірку і нарізаємо м’якоть середніми кубиками, відварюємо їх близько п’ятнадцяти хвилин. У воду, де вариться гарбуз, додаємо дві ложки цукру і видавлюємо сік з лимона. Готовий овоч розминаємо до отримання пюре і залишаємо остигати.

Розкочуємо пісочне тісто і викладаємо у змащену форму, трохи піднявши краю. Накриваємо тісто пергаментним папером і випікаємо при високій температурі протягом п’ятнадцяти хвилин.

Тепер готуємо начинку. Беремо сир, додаємо в нього цедру, жовтки, цукор, крохмаль і лимонний сік. Білки окремо збиваємо до утворення повітряної піни і додаємо її в сир. Сюди ж викладаємо і гарбузове пюре.

Смородину добре промиваємо, даємо стекти воді, обсушуємо і рівномірно викладаємо на спечений корж. Зверху викладаємо сирно-гарбузову масу і ставимо в духовку на сорок хвилин.

Перш ніж вийняти його з форми, дайте йому охолонути. Потім присипаємо гарбузовий пиріг цукровою пудрою, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу. Повірте, дуже смачно!

Американський гарбузовий пиріг

Це традиційне блюдо, яке готують в США в День Подяки.

Нам знадобиться:

Для тіста: півтори склянки борошна, сіль, полстакана м’якого вершкового масла, один жовток.

Для начинки: гарбуз вагою близько кілограма, два яйця, шість ложок цукру, склянка вершків, чотири ложки солодкого сиропу, сіль , ложка прянощів та цукрова пудра.

Приготування

У борошно додаємо сіль, масло і розтираємо до отримання крихти. Потім вбиваємо жовток, додаємо ложку крижаної води і замішуємо тісто. З готового тіста формуємо кулю і прибираємо на півгодини в холодильник.

А поки готуємо начинку. Гарбуз очищаємо, нарізаємо кубиками, викладаємо в каструлю, додаємо воду і варимо до м’якості. Після розминаємо її вилкою і викладаємо в сито, щоб стекла вода.

Тісто розгортаємо, викладаємо у форму зі знімним дном, проколюємо виделкою і накриваємо промасленим папером. Випікаємо протягом десяти хвилин при 200 градусах. Потім папір прибираємо і ставимо в духовку ще на п’ять хвилин.

Викладаємо у форму гарбузове пюре. Потім розтираємо яйця з цукром, додаємо сироп, вершки, прянощі, сіль, все перемішуємо і викладаємо теж у форму.
Ставимо випікати гарбузовий пиріг на сорок хвилин. Готову випічку посипаємо пудрою.

Гарбузовий кекс

Інгредієнти: три з половиною склянки борошна, ложечка солі, три ложечки розпушувача, ложка рослинної олії, чотири яйця, дві склянки пюре з гарбуза, кориця, дві склянки цукру.

Приготування

У борошно всипаємо розпушувач, сіль і спеції. В окремій чашці збиваємо яйця, цукор, масло, викладаємо гарбуз і додаємо все в муку. Гарненько все перемішуємо і випікаємо вмультіварке. Готовність можна перевірити зубочисткою.

Смачного!