Сьогодні ми поговоримо про таке всім нам відомому овоч, як гарбуз. Її вирощують, як правило, для господарських потреб. Однак гарбуз фарширована, запечена в духовці принесе задоволення навіть найдосвідченішим гурманам. Тим, хто ще жодного разу її не готував таким способом, буде цікаво дізнатися декілька рецептів. А для освічених кулінарів представлена інформація також може виявитися не зайвою.

Почнемо ми з самого простого рецепту, який ідеально підійде прихильникам вегетаріанської кухні. Щоб приготувати таку страву, як гарбуз фарширована, запечена в духовці, вам буде потрібно безпосередньо сама гарбуз середніх розмірів, один стакан рису, два великих яблука, половина чайної ложки меленої кориці, сто грамів ізюму, дві столові ложки цукру, чорнослив без кісточок не більше ста п’ятдесяти грамів і п’ятдесят грамів рослинної олії.

Фарширована гарбуз в духовці готується наступним чином. Підготуйте спочатку сам овоч, а саме: ретельно вимийте його і зріжте верхню частину. За допомогою ложки видаліть з гарбуза насіння і м’якоть.

Потім промийте рис і відваріть його до повної готовності. Очистіть яблука і розріжте їх на четвертинки. Не забудьте вирізати з них насіння. Четвертинки яблук поділіть додатково на часточки.

Після цього до відвареного рису додайте корицю, рослинне масло, цукор, чорнослив, родзинки та яблука. Отриману масу ретельно перемішайте і наповніть нею підготовлену раніше гарбуз. Одержаний гарбузовий «горщик» накрийте верхівкою-кришечкою і помістіть все це пишність в попередньо розігріту духовку. Гарбуз випікайте протягом двох годин. Через зазначений час дістаньте гарбуз, дайте їй трохи постояти. Гарбуз, запечена в духовці, рецепт якої ми тільки що представили на загальний огляд, виходить дуже смачною всередині і зовні апетитною.

Наступний рецепт припаде до смаку любителям м’яса. Якщо ви бажаєте порадувати свою сім’ю або здивувати гостей новим блюдом, то гарбуз фарширована, запечена в духовці буде як не можна до речі. Більше того, таке блюдо не тільки неймовірно смачне і досить ситна, але і надзвичайно корисне!

Для його приготування вам слід запастися однієї середньої гарбузом, курячою грудкою, грибами в кількості двохсот п’ятдесяти грамів, двома картоплинами і таким же кількістю цибулин. Також потрібно один невеликий кабачок, стручок солодкого перцю, сто грамів сиру, сто мілілітрів вершків, три зубчики часнику, одна столова ложка вершкового масла, сто п’ятдесят грамів молока, рослинна олія для смаження, а також спеції і сіль за смаком.

А тепер переходимо безпосередньо до самого процесу приготування. Підготуйте гарбуз точно так само, як і в першому рецепті. Змастіть її зсередини вершковим маслом, а потім натріть часником. Влийте в гарбуз трохи води, після чого поставте в духовку не кілька хвилин. Вона повинна стати злегка м’якою.

Поки гарбуз буде нудитися, підготуйте для неї начинку. Цибуля, картопля, м’якоть самої гарбуза, гриби, кабачок, шматочки курячого м’яса наріжте кубиками і окремо обсмажте. Потім всі інгредієнти з’єднайте разом, посоліть, додайте спеції, влийте молоко і вершки – і стушкуйте на малому вогні протягом восьми-десяти хвилин.

Отриманою сумішшю наповніть гарбуз і запікайте її в духовці приблизно двадцять хвилин при температурі 160 -180 градусів. За п’ять хвилин до готовності посипте вміст гарбуза тертим сиром. Гарбуз фарширована, запечена в духовці таким способом сподобається абсолютно всім.

Той, хто хоча б раз готував цей чудовий і корисний овоч, не зупиняється на досягнутому і продовжує удосконалюватися в мистецтві кулінарії. А всім тим, хто ще не пробував нафарширувати гарбуз і запекти її в духовці, настійно рекомендуємо зробити це вже сьогодні. Приємного Вам апетиту!