Фрукти в шоколаді – це чудовий десерт, який не залишає байдужим нікого. Ці ласощі однаково цікаво і дорослим, і дітям. А той факт, що готується даний десерт досить просто і швидко, також не може не радувати.

Фрукти в шоколаді можна сміливо назвати класикою кондитерського мистецтва. Адже дане поєднання у всі часи високо цінувалося і цінується досі. Для цього кулінарного шедевра можна використовувати найрізноманітніші інгредієнти. Це може бути вишня, фініки, полуниця, родзинки, горішки і багато іншого. Практично всі відомі фрукти підійдуть в якості головних компонентів для приготування даного десерту.

У цього неймовірного частування суцільні плюси.

перше, фрукти в шоколаді готуються досить легко.

друге, вони підходять і для «дорослих» заходів, і для дитячих свят. Адже, як відомо, саме діти є головними шанувальниками фруктів і шоколаду.

третє, це блюдо припаде до місця, коли гостей хочеться приємно здивувати і захопити. Ну і, природно, воно стане тим самим ключиком до серця для особливих людей, найбільш близьких.

четверте, ці прості десерти підходять і на особливі святкові урочистості, і для звичайного вихідного обіду. Бути може згодом десерт стане традиційним сімейним блюдом, рецепт якого буде передаватися з покоління в покоління.

А по-п’яте, в руках чоловіка ця страва може стати найстрашнішою зброєю, перед яким виявляться безсилими більшість жінок.

Отже, для того щоб приготувати самі смачні десерти, шоколад можна комбінувати з більшістю відомих фруктів і ягід. Найбільш часто використовуються такі фрукти, як полуниця, яблука, ківі, ананаси, мандарини і апельсини. Всі вони трохи з кислинкою, тому в поєднанні з шоколадом дають приголомшливий кисло-солодкий присмак.

Інші можливі компоненти, наприклад, виноград, вишня, фізаліс, банани або диня, також дають неповторний смак.

Ну а якщо хочеться зробити більш вишукане і запам’ятовується блюдо, то можна взяти і більш екзотичні: авокадо , пітайю, манго, інжир та інші.

Таке різноманіття компонентів дозволяє експериментувати, комбінуючи смаки.

Визначившись з фруктами, потрібно зупинити свій вибір і на шоколаді. Для цього десерту можна сміливо використовувати будь-який його вид, будь то білий, чорний або молочний. Однак слід пам’ятати, що чорний гіркий шоколад добре підкреслює смак дуже солодких фруктів, а білий і молочний дають м’який присмак кисло-солодким.

Фрукти в шоколаді (асорті)

Вибираючи інгредієнти для цього десерту, керуйтеся, в першу чергу, власними смаковими уподобаннями.

Отже, вам знадобляться:

  • фрукти;
  • шоколад.
  • Перш ніж приступати до приготування страви, фрукти необхідно добре вимити (якщо потрібно і очистити) і просушити, щоб на них не залишилося ні крапельки води, інакше весь шоколад може просто «сплить». Потім нарізати їх акуратними шматочками або скибочками. Особливо гарно виглядає порізана кружечком полуниця, крупний виноград, ківі, ананаси, банани і вишні. До речі, свіжі фрукти можна сміливо замінити сухофруктами, наприклад, чорносливом або курагою. У цьому випадку вийдуть смачні цукерки.

    Наступний крок: шоколад слід розтопити на водяній бані. В отриману масу вмочити всі фрукти (занурюючи в шоколад на 2/3), розкласти їх на пергамент і відправити охолоджуватися в холодильник буквально на 10-15 хвилин.

    Для додаткового прикраси можна потерти білий шоколад (на крупній тертці ) і посипати ним отримане страву.

    Фрукти в шоколаді не обов’язково викладати на блюдо, їх можна подати у вигляді шашлику. Це виглядає більш ніж апетитно і дуже красиво. Потрібно просто нанизати фрукти і ягоди на дерев’яний шампур, потім облити їх шоколадом, трохи охолодити і подавати до святкового столу. Таке блюдо приверне до себе максимум поглядів і уваги з боку гостей і стане безсумнівним «цвяхом» столу.