Всупереч всім дієтам, я і моя родина любимо макарони. Тому італійська страва фетучіні – частий гість на нашому столі. Існує величезна кількість соусів для фетучіні, які роблять їх дуже смачними і несхожими один на одного. Як готувати фетучіні, я дізнаюся у всіх знайомих і на різних кулінарних сайтах. І зараз розповім вам про деякі способи.

фетучіні: рецепт з овочами

Рідко хто готує фетучіні з овочами. І дарма, виходить дуже смачно і швидко. Відварюємо 85 г фетучіні (макаронів) в підсоленій воді. Ріжемо по одному баклажанів, кабачків-цукіні, болгарського перцю і десяток помідорчиків-черрі. Посипаємо овочі спеціями, посіченою зеленню і сіллю і викладаємо на розпечене оливкова олія, на якому доводимо до напівготовності. Потім додаємо половинку цибулини і обсмажуємо до рум’яності лука.

Додаємо 4 ложки томатного соусу і, після того як закипить, тушкуємо 10 хв.

Потім потрібно в глибоку сковорідку налити 70 г бульйону курячого, покласти туди фетучіні, овочі і десяток оливок без кісточки. Хвилини 3 протушкувати на повільному вогні. Тепер блюдо можна розкладати на тарілки, поливати соусом песто, посипати обсмаженими кедровими горішками і прикрашати гілочкою розмарину. Смачного!

фетучіні: рецепт карбонара

Одну велику цибулину дрібно поріжте і обсмажте на олії (якщо вже страва італійське, то на оливковій). Потім дрібно поріжте 100 г шинки прошутто і 4 скибочки бекону, покладіть їх до цибулі, додайте 80 г вина білого сухого і протушкувати 5 хвилин. Змішайте 80 г густих вершків з такою ж кількістю молока, злегка нагрійте і додайте 1 жовток. Цю суміш вилийте на сковорідку з шинкою і беконом. Коли закипить, протушкувати 2 хвилинки, а потім додайте 50 г тертого пармезану і пучок порізаної петрушки.

фетучіні потрібно зварити, як зазначено на упаковці, а потім полити їх приготовленим соусом. Вже в тарілках можна посипати страву потертим сиром, а якщо любите гостреньке – чорним перцем.

фетучіні: рецепт з креветками

Одним з найулюбленіших наших страв є фетучіні з креветками, які навіюють спогади про Італію. Щоб їх приготувати, треба поставити варити 340 г фетучіні, а тим часом приготувати соус. У сковорідку кладемо півсклянки масла вершкового і, коли розігріється, обсмажуємо в ньому 700 г очищених креветок (вони повинні придбати рожевий відтінок). Потім до них додаємо порізану петрушку (приблизно чверть склянки), 2 порізаних зубчики часнику, 2 ложки лимонного соку, стільки ж курячого бульйону, солимо і перчимо. Тримаємо на вогні ще хвилини 2. Потім змішуємо соус з фетучіні.

фетучіні: рецепт з кабачками і грибами

Хвилин 10 варимо в підсоленій воді макарони. Потім перекладаємо їх у страву і накриваємо. Готуємо вершковий соус: розпускаємо на сковороді 50 г масла вершкового і обсмажуємо на ньому до прозорості 1 цибулину. Додаємо 3 подрібнених зубчики часнику, вогонь зменшуємо і кладемо на сковорідку один великий кабачок, нарізаний кубиками, 300 г свіжих печериць і листів 6 капусти (теж дрібно порізаної). Все це потрібно протушкувати близько 10 хвилин (кабачки повинні стати м’якими), а потім посипати сухий петрушкою, чорним і білим перцем і посолити. Тепер можна додати в соус банку вершків і продовжувати гасити. Однак не можна допустити, щоб соус закипів, тому вершки можуть згорнутися. Акуратно додаємо чверть ложечки імбиру, стільки ж запашного перцю, лавровий листок, білий перець і сіль. Соус готовий, тепер можна залити їм макарони, посипати потертим пармезаном і подавати на стіл.

фетучіні: рецепт з грибами і йогуртом

Найніжніші фетучіні виходять в йогуртовому соусі. Відварюємо 300 г макаронів у солоній воді. На пательні розігріваємо 2 ложки олії оливкової і обсмажуємо на ньому 1 цибуля-шалот, дрібно порізаний (він повинен стати прозорим), додаємо часник, чорний перець, 300 г свіжих печериць, розрізаних навпіл, і ложку подрібненого листя естрагону. Трохи все обсмажити (гриби повинні стати м’якими), посолити. Потім потрібно налити на сковороду третину склянки білого вина і випаровувати, поки обсяг не досягне того, що був до додавання вина. Після цього можна додати склянку йогурту (він повинен бути натуральним, а згідно оригінальним рецептом – козиним) і довести до кипіння. Соус готовий. Тепер його можна змішати з макаронами, посипати пармезаном потертим і прикрасити гілочками шавлії.

Тепер ви знаєте, як приготувати фетучіні з самими різними соусами. Сподіваюся, вам сподобається!