В даний час, скумбрія є одним з найпопулярніших видів риби сімейства окунеподібних.

Скумбрія швидко засвоюється людським організмом і є чудовим джерелом білка. Також дана риба у великій кількості містить фосфор, кальцій, йод, натрій, магній, калій, цинк, і вітаміни групи D. Крім того, в скумбрії міститься нікотинова кислота, жирні кислоти Омега 3 і Омега 6. Морська риба дуже корисна для майбутніх матерів. На думку вчених, скумбрія здатна послаблювати гострі симптоми псоріазу, покращувати функції органів зору і мозку.

Печінка даної риби багата вітаміном А.

Багато людей, що спробували страви зі скумбрії, відзначають чудовий, прекрасний і ніжний смак цієї риби. Вона ідеально підходить до самих різних продуктів і поєднується з різними овочами.

Рецептів приготування скумбрії величезна кількість. Але в даній статті ми представимо для вас дивовижно смачні страви зі скумбрії, рецепти яких обов’язково сподобаються не тільки вашим домочадцям, але й гостям.

Отже, представляємо вашій увазі чудові страви зі скумбрії.

Запечена скумбрія в мексиканському стилі

Інгредієнти: три зубчики часнику, скумбрія вагою в один кілограм, дві столові ложки рослинної олії, дві штуки ріпчастої цибулі, один стакан рису, біле вино – половина склянки, 200 грам сметани, сіль і перець. Також вам буде потрібно заморожена овочева суміш «Мехіко».

Наріжте очищену цибулю невеликими кільцями, потім спассеруйте його на рослинному маслі до золотистого кольору. Викладіть його на дно дека. Овочеву суміш помістіть зверху на спассерованний цибулю. Ретельно промийте рис, залийте його холодною водою, і поставте каструлю з рисом на сильний вогонь. Після закипання води зменшіть вогонь, злийте воду, налийте нову порцію води і варіть рис на слабкому вогні. Після готовності рису, змішайте його з часником, перемішайте, і укладіть рис поверх замороженої суміші.

Попередньо оброблену рибу посоліть і поперчіть. Далі приготуйте соус: змішайте біле вино, сметану, сіль і перець. Викладіть рибу на овочі, полийте приготованим соусом, і залиште вашу рибу маринуватися на 20 хвилин.

Після маринування поставте деко з рибою і овочами в духовку, і запікайте її в плині тридцяти хвилин. Після приготування риби викладіть її в гарне блюдо і прикрасьте свіжими овочами та зеленню.

Страви зі скумбрії можна включати в дієтичний раціон. Тому наступний рецепт “вуха зі скумбрії” є не менш популярним, ніж інші рецепти приготування даної риби.

Для юшки вам буде потрібно: 500 грам скумбрії, три середніх картоплі, один ріпчасту цибулю, одна морква, невеликий корінь петрушки , кріп, два лаврові листки, одна столова ложка оливкової олії, перець і сіль.

Очистіть рибу, промийте її, наріжте середніми порційними шматочками. Шматочки риби покладіть в каструлю і залийте водою. Зніміть першу піну і варіть рибу близько 15 хвилин. Потім покладіть нарізану невеликими шматочками картоплю, посоліть і поперчіть юшку.

У сковороду налийте оливкова олія і спассеруйте цибулю та моркву до золотистого кольору. Додайте дрібно нарізаний корінь петрушки, лавровий лист, спасерувати моркву і цибулю за десять хвилин до готовності юшки. У готову порцію юшки додайте свіжу зелень.

Ніжне філе скумбрії з запеченою картоплею.

Інгредієнти: півкіло картоплі, 50 грам вершкового масла, одну склянку холодного молока або склянка нежирних вершків, два яйця , сіль і перець, 10 грам оцту.

Нарізане порційними шматочками філе скумбрії збризніть оцтом, посоліть, поперчіть і покладіть філе на змащену вершковим маслом глибоку сковороду. Зверху на філе укладіть кружки картоплі. Приготуйте білий соус, змішавши два сирих яйця, вершки або молоко, сіль і перець. Залийте цим соусом рибу. Поставте глибоку сковороду з рибою в духовку і запікайте скумбрію при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.

Сподіваємося, що ви гідно оціните дані страви зі скумбрії.

Приємного вам апетиту.