М’ясо курки дуже корисно і дієтологи радять його регулярно вживати. Крім того, курка – це один з тих продуктів, які дуже просто готуються і завжди виходять смачними. Важливо знати, як приготувати курку різними способами, щоб вона приносила не тільки користь, але і задоволення.
Зверніть увагу на перевірені рецепти.

Як приготувати курку цілком

Є безліч нескладних технологій того, як готувати тушку курки в духовці:

• Курка, запечена на солі – простіше способу, як приготувати курку, напевно, не існує. У форму для випікання насипте рівним шаром на дно кілограм крупної солі. Курку тільки помийте і висушіть. Ні солити, ні перчити, ні змащувати чимось не вимагається. Тільки покладіть тушку спинкою на сіль і поставте в гарячу духовку на годину або півтора. Визначити готовність можна по рум’яної скоринці і прозорому соку, який витікає, якщо проткнути м’ясо.

• Дієтична курка в рукаві або фользі. Цей варіант підійде тим, хто стежить за фігурою або страждає шлунково-кишковими хворобами. У цьому випадку не утворюється зажарена скоринка, і страва виходить легким і більш корисним. Натріть тушку сіллю і спеціями, помістіть у фольгу і випікайте в духовці приблизно півтори години.

• Курка, приготовлена на банці. Дуже простий рецепт. Використовуйте цей метод, так як приготувати курку, щоб вона була соковитою, не завжди просто.

Буде потрібно банку, в яку до половини налита вода (розмір підбирають залежно від розміру тушки). Спеції (сіль, часник, перець, орегано або будь-які приправи, які вам до смаку) використовують, щоб натерти курку зовні і всередині. Посадіть курку верхи на банку з водою, банку поставте в духовку на деко. Випікайте, поки не утвориться рум’яна кірка.

Як приготувати курку, нарізану порційно

• Екзотична курочка з бананами. Якщо у вас м’ясо курки розрізати на порційні шматки, то трохи обсмажте їх на маслі вершковому. Додайте в сковороду часник (зубок), склянку води і тушкуйте приблизно півгодини. Разом з рідиною викладіть курочку на деко, додайте нарізані шматочками неспілий банани (2 шт.) І запікайте в духовці хвилин 15. Можна посипати натертим сиром і зеленню петрушки.

Як приготувати борщ з куркою

Якщо ви хочете отримати курячий бульйон, то пам’ятайте, що для цього не дуже підійде бройлерні м’ясо. Краще брати домашню курку, так як вона більш корисна, хоча й довше вариться.

• Відваріть курку і вийміть її з каструлі. Залишиться приблизно 4 літри бульйону.

• Підготуйте овочеву засмажку: одну велику буряк, одну велику соковиту морквину і одну цибулину подрібніть (наріжте або натріть на тертці). Спробуйте приготувати борщ без цибулі – ви відчуєте, що так навіть смачніше.

• У сотейнику або глибокій сковороді всі овочі на рослинному маслі обсмажте разом. Покладіть томатну пасту (приблизно дві столові ложки) і додайте води, щоб овочі були тільки покриті водою.

• Покладіть чайну ложечку цукру в зажарку, доведіть до кипіння і накрийте кришкою. Нехай овочі гасяться на невеликому вогні.

• У киплячий бульйон покладіть 2 дрібно нарізаних великих картоплини. Ще одну картоплю розрізати на дві частини і так само варіть в бульйоні. Дочекайтеся їх повної готовності.

• виловили великі половинки і розімніть їх виделкою, щоб вийшло пюре.

• Покладіть капусту, яку ви вже нашаткувати.

• Коли капуста потоне, виливайте в киплячий борщ зажарку, перемішайте і доведіть до кипіння.

• Вимкнувши вогонь, додайте в борщ картопляне пюре (для густоти) і м’ясо курки, відокремлене від кісток.

• Заправте товченим часничком і зеленню петрушки (кріп краще додавати прямо в тарілки, так як він псує смак борщу).

Хоча у багатьох господинь свій спосіб, як готувати борщ з куркою, проте всі вони сходяться на думці, що для кольору обов’язково потрібна буряк і трохи кислоти, яка міститься в томаті. Якщо не з’єднувати картопля і кислу зажарку до того, як він повністю звариться, тоді картопля не буде «хрустіти».