Ті, хто хоч раз спробував тануть в роті булочки “Сіннабон”, закохуються в цей десерт назавжди. Не дивно, що будь справжній шанувальник цієї випічки постарається знайти докладні вказівки по її приготуванню. На щастя, зробити це не так вже й складно, досить слідувати простий інструкції, опис якої представлено нижче.

“Сіннабон”. Рецепт класичного тесту

Досить часто цей рецепт носить назву дріжджових ролів. І саме така характеристика обумовлює той набір продуктів, який повинен бути підготовлений завбачливим кулінаром. Отже, щоб приготувати 24 булочки “Сінабон”, потрібні:

  • дріжджі – п’ять чайних ложок;
  • борошно – 1,2 кілограма;
  • молоко – 400 мілілітрів ;
  • ваніль – за смаком, але обов’язково;
  • цукор – 240 грам;
  • рослинне масло (маргарин) – 120 мл або грам;
  • яйця – 4 штуки;
  • сіль – 2 чайні ложки.
  • В першу чергу слід розпустити дріжджі в ста мілілітрах теплої (близько 37 градусів) води, підсолодженою чотирма чайними ложками цукру . Після чого їх потрібно залишити в такому стані хвилин на двадцять-тридцять. Тим часом в окремій ємності з досить високими бортами змішуються борошно, злегка підігріте молоко, яйця, цукор, що залишився. Далі до цієї суміші додаються підійшли, дріжджі, ваніль і масло. Тісто ретельно вимішує і відправляється «відпочивати» в тепле і темне місце на дві години.

    “Сіннабон”. Рецепт улюбленої начинки

    Чудовим в цьому рецепті є той факт, що він пропонує як мінімум три види начинки. Булочки “Сіннабон” можуть випікатися в класичному варіанті з корицею, а можуть бути начинені шоколадом або яблучно-горіховою пастою.

    Отже, начинка перша, класична. Для неї потрібно буде змішати 16 столових ложок коричневого цукру з 6 столовими ложками кориці. Перш ніж викладати начинку на тісто, його слід змастити вершковим маслом або маргарином.

    Начинка друга, вона ж – шоколадна. Для неї замість кориці додається така ж кількість какао-порошку.

    Начинка третя, незвичайна, вона ж – яблучно-горіхова. Слід обмовитися, що даний варіант є авторським, але він вже увійшов в кулінарні збірники, а тому доведеться експериментаторам за смаком. Отже, для приготування горіхово-яблучної начинки слід запекти шість яблук. Їх попередньо миють і в кожному вирізують плодоніжку. У ці поглиблення заливається суміш меду і лимонного соку (для неї буде потрібно з’єднати по три чайні ложки меду і соку). Підготовлені таким чином яблука слід запікати до повної готовності, після чого за допомогою блендера перетворити їх на пюре. У нього ввести 100 грам горіхів, перемелених в кофемолці, 4 столові ложки коричневого цукру і ложку кориці.

    “Сіннабон”. Рецепт приготування

    Вибравши і підготувавши начинку, слід правильно викласти її на тісто. Останнє розкочується в тонкий пласт шириною, яка не перевищує 0,5 сантиметра. На нього викладається будь вподобана начинка «прозорим» шаром, таким чином, щоб покривається площа була на сантиметр-півтора менше, ніж сам пласт тіста. Після чого всі скочується в щільний рулет, який, у свою чергу, розрізається на 24 рівні частини. Такі заготовки викладаються на деко, застелене пекарським папером або змащений маслом, і відправляються на двадцять-тридцять хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів, якщо вона газова, або до 200, якщо вона електрична.

    Здавалося б, що ще треба? Готові булочки. Але десерт “Сіннабон”, рецепт якого довгий час був недоступний широкій публіці, припускає ще одне важливе дію, а саме – покриття кремом.

    Після того як булочки виймають з духовки, вони заливаються спеціальним сирним кремом. Для його приготування потрібно змішати в міксері по 100 грам вершкового масла і крем-сиру, а потім ввести двісті грам цукрової пудри. Тільки після того як булочки “Сіннабон” просочаться таким кремом, вони дійсно будуть готові і зможуть порадувати кулінара своїм ніжним смаком.